Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Metropoliitta Arseni ja Tarja Lanu: Uutta ja vanhaa Panagiassa

kesäkuu 1 @ 10:00 - joulukuu 31 @ 17:00

Metropoliitta Arsenin ja Tarja Lanun ikoneja, maalauksia ja keramiikkaa sekä Olavi Lanun grafiikkaa on nähtävillä Athos-Säätiön Luostarikeskus Panagiassa Lammilla 1.6.–31.12. 2020.

Athos-Säätiön uusin taidenäyttely on laaja, se käsittää 102 työtä, jotka on sijoitettu päärakennuksen näyttelysiiven 9 huoneeseen. Näyttely koostuu pääosin öljyväreillä maalatuista teoksista, jotka ajoittuvat 1980-luvulta näihin päiviin. Taidemaalari Tarja Lanun useiden teosten aiheena on 1980-luvun Lahti ja metropoliitta Arsenilla puolestaan enkelit ja kukat. Uutena teknisenä aluevaltauksena näyttelyssä on molemmilta esillä keramiikkateoksia.

Näyttelyssä olevat ikonit ovat uusia, tuoreimmat tänä vuonna maalattuja. Esillä on Kristusta, Jumalansynnyttäjää ja pyhiä esittäviä ikoneja. Mukana on muiden muassa viime vuonna pyhien joukkoon liitettyjä pyhittäjä Johannes Valamolaista ja marttyyri ja tunnustaja Johannes Sonkajanrantalaista esittävät pyhäinkuvat.

Yhdessä näyttelyhuoneessa on esillä vuonna 2015 edesmenneen kuvataiteilija Olavi Lanun grafiikkaa. Teoskokonaisuus pohjautuu samoihin teemoihin kuin vuonna 1978 Venetsian biennaalissa ollut ”Elämää suomalaismetsissä” -tilateos ja Lahden Lanu-puiston suurikokoiset betoniveistokset. Tämä näyttelyn osuus juhlistaa taiteilijan syntymän 95-vuotisjuhlaa.

Metropoliitta Arsenin ja Tarja Lanun yhteisnäyttely on avoinna ti-la klo 10–17 ja su klo 13–17. Näyttelyyn on sisäänpääsymaksu.

Lisätietoja näyttelystä on saatavissa Athos-Säätiöstä (info@athossaatio.fi, puh. 050-441 2036).

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
kesäkuu 1 @ 10:00
Loppuu:
joulukuu 31 @ 17:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Athos-Säätiön luostarikeskus
Panagian puistotie 39
Hämeenlinna, Kanta-Häme 16900 Finland
Kotisivu:
www.athossaatio.fi

Järjestäjä

Athos-Säätiö
Sähköposti:
info@athossaatio.fi
Kotisivu:
www.athossaatio.fi