Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Tommi Toija, Metamorfooseja

helmikuu 12 @ 10:00 - huhtikuu 18 @ 17:00

12.2.–18.4.2021 Tommi Toijan Metamorfooseja ja Lasismin juhlanäyttely Suomen Lasimuseossa Riihimäellä. Katso video Sulamispiste ”Luovan prosessin jäljillä” alla olevasta linkistä.

Tommi Toija (s.1974) on yli kaksikymmentävuotisen uransa aikana onnistunut luomaan tunnistettavan, puhuttelevan ja aika-ajoin kiistellynkin kuvakielensä. Suomen lasimuseossa avautuvassa näyttelyssä nähdään ensimmäistä kertaa hänen lasiveistoksiaan. Aiemmin teoksissa on nähty materiaalina muun muassa savea, pronssia ja muita metalleja, puuta ja arkisia kierrätysmateriaaleja.

Lasisimin juhlanäyttely:

Lasismi on kuuden lasinpuhaltajan ja lasimuotoilijan muodostama osuuskunta, joka toimii Riihimäen vanhalla lasitehtaalla. Lasismi on valmistanut lasia yli kymmenen vuoden ajan useille suomalaisille taiteilijoille ja muotoilijoille monipuolisin tekniikoin. Lisäksi osuuskunnan jäsenet ovat olleet aktiivisia alan toimijoita ja osallistuneet omilla teoksillaan useisiin ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Lasismi on vakiinnuttanut asemansa puhalletun taidelasin valmistajana Suomessa.

Video:
Katso tästä: Sulamispiste ”Luovan prosessin jäljillä”

Uusi materiaali johdattaa kuvanveistäjä Tommi Toijan taiteelliseen prosessiin, jossa lasi määrää uuden tahdin. Asiat muuttavat muotoaan nopeasti ja tuttu ja uusi hakevat askelmerkkejä ja ottavat keskenään tanssiaskelia, jotka pian alkavat kuljettaa kynnyksen yli maailmaan, jossa kaikki on jo hieman toisin.

Ohjaus, kuvaus, leikkaus ja tuotanto:
Iina Terho
Äänen jälkikäsittely:
Svante Colerus
Grafiikka:
Atte Karttunen

Kesto 88 min
Sydänfilmi 2021

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
helmikuu 12 @ 10:00
Loppuu:
huhtikuu 18 @ 17:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Suomen Lasimuseo
Tehtaankatu 23
Riihimäki, Kanta-Häme 11910 Suomi
Puhelin:
+358 50 500 1956
Kotisivu:
https://www.suomenlasimuseo.fi/

Järjestäjä

Suomen Lasimuseo
Puhelin:
+358 50 500 1956
Sähköposti:
glass.museum@riihimaki.fi
Kotisivu:
https://www.suomenlasimuseo.fi/