Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Ville Räty: Underneath the Horizon

tammikuu 8 @ 08:00 - tammikuu 31 @ 17:00

Ville Räty maalaa voimakkailla väreillä, isoilla eleillä ja kontrasteja kaihtamatta. Hänen teoksensa jakavat yleisöä, mutta eivät jätä ketään kylmäksi. Niiden röyhkeyteen ihastutaan ja vihastutaan. Niiden romanttisuus on pakotonta. Räty pystyy olemaan samaan aikaan nostalginen ja futuristinen. Hän näyttää meille tulevaisuutta, joka on populaarikulttuurin rappioromantiikkaa, mutta samalla ympäristötuhon jälkeistä kipua ja ahdistusta.
Rädyn teoksia on nähty lukuisissa yksityisnäyttelyissä. Kesän 2018 Mäntän kuvataideviikoilla häneltä nähtiin neljän ison maalauksen sarja. Suurikokoiset teokset ovat löytäneet tiensä myös Tampereen taidemuseon ja Aineen taidemuseon kokoelmiin. Erittäin suurikokoinen on myös Lahteen Sibeliustalon 20-vuotisjuhlaan valmistunut teos.
Rädyn maalaustyyli sopii erinomaisesti isoon mittakaavan. Hänen käyttämänsä graafiset elementit, sapluunat ja kohopainopinnat hengittävät komeasti, kun maalausala on suuri. Galleria Halmetojan näyttelyssä uudet suuret teokset ovat pääosassa. Niiden maailma on entistä viitteellisempi. Symbolit ovat abstrahoituneet, maisema muuttunut väripinnoiksi ja pinnan alta löytyy arvoituksellinen melkein kokonaan abstrakti maailma. Maiseman juuret ovat jotain, jota me emme enää maisemaksi tunnista.
Ville Räty
Underneath the Horizon
8.–31.1.2021
Galleria Halmetojassa
Kalevankatu 16, Helsinki
Olemme avoinna ti, to, pe 11-17, ke 11-19, la, su 12-16
Näyttelyssä voi vierailla myös virtuaalisesti:

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
tammikuu 8 @ 08:00
Loppuu:
tammikuu 31 @ 17:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , ,
Kotisivu:
https://galleryhalmetoja.com/

Tapahtumapaikka

Galleria Halmetoja
Kalevankatu 16
HELSINKI, Uusimaa 00790
+ Google Map
Puhelin:
044 2153005
Kotisivu:
https://galleryhalmetoja.com/

Järjestäjä

Galleria Halmetoja
Puhelin:
044 2153005
Sähköposti:
gallery@galleryhalmetoja.fi
Kotisivu:
https://galleryhalmetoja.com/