Taide muutti maalle 30. kerran

0
433

”Näyttelyssä käynti on kuin piipahdus Onnellisten saarelle ja painaa vaakakuppia elämän mukavien asioiden puolelle.” – Minna Iso-Lähteenmäki

Naivismin juhlaa -juhlanäyttely avattiin Iittalassa 19.5.2018. Näyttelyssä on esillä peräti 800 aivan uutta teosta. Naivistisen taiteen suurkatselmus tavoittaa vuosittain noin 20 000 katsojaa.
Naivistista grafiikkaa, maalauksia ja veistoksia ovat tuoneet taiteilijat eri puolilta Suomea Konnevedeltä Lappeenrantaan, Teuvalle ja Turkuun.

Merkittävää on, että uusia taiteilijoita tulee mukaan joka vuosi. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa ovat mukana Pirjo Alatalo Vantaalta, Sonja Lehto Helsingistä, Minna Lehväslaiho Porvoosta ja Päivi Salminen Turusta. Pisimpään taitelijoista on ollut mukana soinilainen Reijo Kivijärvi, jolle alkava kesä on 25. kerta Iittalassa.

Juhlaväkeä valmistuu kesän kuluessa

Juhlavuotta juhlistetaan yhteisöllisellä taideteoksella Juhlaväkeä, jota Iittalan yhtenäiskoulun oppilaat ovat jo alkaneet maalata taiteilijan johdolla. Näyttelyvieraat voivat osallistua teoksen tekemiseen kesän kuluessa.Juhlavuotta juhlistetaan myös Iittalan Taideasemalla, johon tulee naivistista ulkoilmataidetta viideltä naivistitaiteilijalta.

Aseman avajaisia vietetään 9.6.2018.Naivistit Iittalassa kotiutui 30 vuotta sitten Iittalaan, vuonna 1924 rakennetulle puukoululle Iittalan Lasimäen välittömään yhteyteen. Näyttelyvierailulle kannattaakin varata aikaa, sillä Lasimäellä on paljon monenlaista nähtävää ja koettavaa, muun muassa Designmuseo Iittala ja Kultasuklaan tehtaanmyymälä.

30-vuotiaat näyttelyyn ilmaiseksi

Naivistit Iittalassa -näyttely on avoinna 19.5.-19.8.2018 joka päivä klo 10-19. Juhlavuoden kunniaksi juhlanäyttelyn ikätoverit, eli 30 vuotta täyttäneet pääsevät näyttelyyn ilmaiseksi. Myös alle 18-vuotiaat pääsevät näyttelyyn maksutta. Aikuisten lippu maksaa 9 euroa, eläkeläisten, opiskelijoiden ja työttömien lipun hinta on 7 euroa. Ryhmäliput maksavat 5 euroa (vähintään 20 henkilöä).

Naivistit Iittalassa on myyntinäyttely. Teoksen ostaminen on helppoa. Valitse itseäsi puhutteleva teos ja maksa se. Näyttelyn päätyttyä voit noutaa teoksen Iittalasta tai se toimitetaan sinulle.

Naivistit Iittalassa säätiön sivuille tästä >>

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here