Koko Suomi maalaa – myös Iittalassa

0
317

Naivistit Iittalassa -säätiön Naivismin juhlaa -näyttelyssä kaikki maalaavat ensi tiistaina!

Naivistit Iittalassa 30-vuotisjuhlanäyttelyn nimenä on Naivismin juhlaa. Näyttelytilana toimivan vanhan puukoulun ja uuden yhtenäiskoulun väliselle asvalttipihalle onkin keväästä asti maalattu yhteisötaideteosta, jonka aiheena on Juhlavieraita.

Iittalan Yhtenäiskoulun oppilaat aloittivat Juhlavieraita-yhteisötaideteoksen maalaamisen keväällä, ja näyttelyvieraat ovat jatkaneet maalaamista koko kesän.

– Pihaan on saatu jo noin 60 juhlavierasta, mutta lisää mahtuu, kertoo Naivistit Iittalassa -säätiön asiamies Ulla Heinonen.

Naivistit Iittalassa yhteisötaideteos Juhlavieraita liittyy osaksi valtakunnallista Suurta Maalaustapahtumaa ensi tiistaina, 10.7.2018. Päivä on Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä ja nimetty Kuvataiteen päiväksi. Ja silloin koko Suomi maalaa!

Naivistit Iittalassa on varannut maalit yhteisötaideteoksen tekemiseen osallistuville. Näyttelystä saa myös maalaustakin lainaan. Omaa hahmoaan voi suunnitella taiteilija Inka Ylihärsilän muotoileman lomakkeen avulla.

Suuressa Maalaustapahtumassa voi jokainen maalata, piirtää tai tehdä yhteistaideteoksen! Tekniikka on vapaa! Tapahtumaan voi ottaa osaa yksin, yhdessä, ryhmässä, seurassa tai osallistumalla isompaan tapahtumaan – esimerkiksi Iittalassa. Suurta Maalaustapahtumaa on vietetty vuodesta 2011 lähtien.

Naivistisia kesänäyttelyjä on järjestetty Iittalan vanhalla puukoululla vuodesta 1989. Kesän näyttely on järjestyksessään 30. Näyttelyssä on noin 900 teosta noin 50 taiteilijalta. Näyttely on myyntinäyttely. Sen järjestää Naivistit Iittalassa -säätiö.

Suuri Maalaustapahtuma 10.7.2018 klo 12–15 Naivistit Iittalassa puukoulun piha-alueella. Tervetuloa!

Lue lisää Suuresta Maalaustapahtumasta >>

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here