Sampo Malinin Mark Rothko project Galleria KONEessa

0
327

Sampo Malinin yksityisnäyttely Mark Rothko project – Työn alla värin tilallisuus GalleriaKONEessa on tutkielma väristä ja värikerroksista tilateoksina. Malinin innoittajana näyttelyn tekemiseen on ollut Mark Rothkon (1903-1970) 40-luvun lopusta lähtien tekemät kerrokselliset värikenttämaalaukset.

Näyttelyn teokset ovat syntyneet kysymyksistä: “Jos Mark Rothko olisi ollut kiinnostunut kolmiulotteisesta ilmaisusta, miltä hänen taiteensa olisi näyttänyt? Kuinka väriin perustuvat teokset olisivat silloin rakentuneet?”

Mark Rothko project ei tee toisintoja innoittajansa teoksista, vaan tarjoaa katsojille tilallisia värielämyksiä, kokemuksia väristä massana ja mahdollisuuden astua teoksen sisään. Näyttely on leikkiä ja kokeiluja maalauksen ja kolmiulotteisen taiteen kesken. Teoksissaan Malin on käyttänyt mm. vettä, mustetta, värivaloja, huopaa, hiekkaa ja projisointeja. Yleisöllä on  näyttelyssä mahdollisuus kokeilla ja rakentaa omia värikenttämaalauksiaan. Näyttelykokonaisuus on ollut hieman erilaisena esillä Galleria Huudossa, Helsingissä, keväällä 2018.

Sampo Malin (s.1977 Jyväskylässä) asuu ja työskentelee tällä hetkellä Riihimäellä. Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2007. Tunnustan valoa, etsin väriä oli hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä valmistumisen jälkeen v. 2008 Galleria Katariinassa. Sen jälkeen hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla. Lisäksi hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä.

Malin tekee usein toisistaan poikkeavia ja jonkin aiheen ympärille rakennettuja näyttelykokonaisuuksia. Hänen teoksiaan yhdistää kuitenkin vähäeleisyys ja leikkisyys, sekä toden ja epätoden välinen vuoropuhelu.

Näyttelyä on tukenut SKR Hämeen rahasto. Kuvassa Sampo Malinin teos Syvä sininen, kelluva keltainen.

SAMPO MALIN
Mark Rothko Project
– Työn alla värin tilallisuus
4.8.–28.8.2018
GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here