Naivistit Iittalassa -säätiölle taidelainaamo

0
643

Naivistit Iitttalassa -säätiön taidelainaamo avautuu ensi viikonloppuna. Näyttelyteoksia voi nyt ostaa kotiin osamaksulla tai lainata pientä kuukausittaista korvausta vastaan. Jos teoksen lainaaja ei halua teosta kokonaan omaksi, sen voi palauttaa Naivistit Iittalassa -säätiölle.

”Meiltä on toivottu taidelainaamo-tyyppistä toimintaa tai mahdollisuutta ostaa osamaksulla teoksia. Nyt annamme siihen mahdollisuuden,” toteaa Naivistit Iittalassa -säätiön asiamies Ulla Heinonen.

Ensi viikonloppuna Iittalassa vietetään Lasimäen joulunavausta. Naivistit Iittalassa -säätiön Talvinäyttelyt ovat myös avoinna ensimmäistä viikonloppua. Puukoululla on esillä nykynaivistien töitä sekä naivismin klassikkoja Suomen Gallupin Säätiön kokoelmasta.

Naivismin talvi -näyttelyssä on töitä 31 nykynaivistilta. Mukana on tuttuja nimiä viime kesän kesänäyttelystä Inka Yli-Härsilästä Kikka Nyréniin. Taiteilijat tulevat puukoululle Joulukortti-päivänä 1.12. esittelemään joulukortteja.

Sorja Soolo, iskelmälaulajan vaimo – Martti Innanen

Naivismin klassikot –näyttely on koottu Suomen Gallupin Säätiön kokoelmasta ja esillä on Pekka Hiltusen, Enni Idin, Martti Innasen, Alice Kairan, Nikolai Lehdon, Pirkko Lepistön, Aune Paulin ja Vesa Sarenkon teoksia.

”Suomen Gallupin kokoelman teokset on hankittu pääosin Naivistit Iittalassa -näyttelyistä. Kokoelma on siis tallentanut osaltaan Naivistit Iittalassa -näyttelyiden historiaa,” Heinonen sanoo.

Talvinäyttely on järjestyksessään kolmas perättäinen. Näyttelyiden yhteydessä järjestetään työpajoja ja luentoja. Ensimmäisenä viikonloppuna työpajan aiheena on tonttuovi ja seuraavat yleisötypajat alkavat tammikuussa. Molemmat näyttelyt ovat avoinna maaliskuun loppuun saakka. Näyttelyihin pääsee tutustumaan viikonloppuisin ja muina aikoina näyttely on avoinna ryhmille sopimuksen mukaan.

Naivismin talvi -näyttely avoinna: 24.11.-31.3.2019
Naivisimin klassikot -näyttely avoinna: 24.11.2018-31.3.2019
Näyttelyihin voi tutustua lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-17.
Ryhmät myös muina päivinä sopimuksen mukaan.
Hinnat: Aikuiset 5€. Alle 18-vuotiaat maksutta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here