Espanjalaisia tunnelmia ja hovimusiikkia vaskilla

0
469

Olen jo kauan yrittänyt todistella ihmisille, että kyllä Hämeenlinnassa tapahtuu ja paljon. Pitää vaan seurata lehtien tapahtumapalstoja, valita itselleen mieluista nähtävää tai kuultavaa ja lähteä liikkeeelle.

Näin kävi itselleni torstaina. Huomasin, että seurakunta on kutsunut Poltinahon seurakuntataloon ohjelmaa illaksi. Ihanaa, että tuli lähdettyä ja kuunneltua diplomikitaristi Janne Lehtisen tunnelmointia kokonaisen tunnin verran.

Diplomikitaristi Janne Lehtinen.

Lehtisen espanjalaisella kitaralla kuultiin espanjalaisen Isaac Albénizin musiikkia. Kuulluissa kappaleissa kuultiin kaikuja Espanjan eri alueiden kansanmusiikista.

Toinen musiikillinen elämys sijoittui sunnuntaille juuri ennen jouluvalojen sytyttämistä. Siis kirkkoon! Tiedettiin vain, että asialla on Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan vaskiyhtye. Minkä iloisen yllätyksen nuo ansiokkaat soittajat meille loivat, tunnetummalta nimeltään Vaskiyhtye St. Michael Brass!

Tunnin mittaan kuultiin hovimusiikkia 1500- ja 1600-luvuilta, Tanskan kuninkaan Christianin kaudelta. Kuuntelin innoissani ja pidin kuulemastani. Tietysti eritoten sydämessä tuntuivat kappaleen Jumala ompi linnani jyhkeät soinnit.

Otto Kenetin soolo käyrätorvella.

Vaskiyhtyeen perustaja ja johtaja Tarja Viitanen esitteli yleisölle Otto Kenetin. Mies oli Lieksan vaskiviikoilla ihastunut niin kirkkonummelaisten soittoon, että otti yhteyttä Viitaseen ja esitti toivomuksen päästä kimppaan. Pääsihän hän ja kulkee nyt Hämeenlinnasta kaksi kertaa viikossa soittamaan Kirkkonummelle.

Joulu lähestyy huimaa vauhtia ja elävän musiikin tarjonta on runsaimmillaan. Nappaa kiinni!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here