Lasten oma lauantai Tommi Toijan näyttelyssä

0
386
Tommi Toija on tavattavissa Omia kuvia - Self images -näyttelyn viimeisenä päivänä Hämeenlinnan taidemuseossa.

Hämeenlinnan taidemuseossa vietetään la 23.11. lasten omaa museopäivää, Lasten lauantaita, joka on touhua täynnä. Koko perheen tapahtumassa tutustutaan suosittuun Tommi Toijan Omia kuvia -näyttelyyn ja siellä seikkaileviin sympaattisiin hahmoihin. Luvassa on ohjattuja taidevartteja, nonstop-työpajoja ja oman veistoksen tekoa kuvanveistäjä Tommi Toijan johdolla. Tapahtumaan on vapaa pääsy klo 10‒16.

Tommi Toija on tämän hetken suosituimpia kuvanveistäjiä. Hänet tunnetaan erityisesti hämmästyneen oloisista veistoshahmoista, joista yksi viettää ilmapalloineen ikuista vappua, toinen näkee unia pimeässä ja kolmas puhaltaa saippuakuplia kohti korkeuksia. Lasten lauantaina Toijan näyttelyssä on lapsille suunnattuja taidevartteja klo 10, 11, 12, 13, 14 ja 15, joissa tutustutaan lyhyesti näyttelyyn ja Toijan taiteeseen.

Lasten lauantain kohokohtia on Kädet savessa -veistostyöpaja klo 11.30 ja 14.30, jossa jututetaan kuvanveistäjä Tommi Toijaa ja tehdään omia teoksia. Savi on ollut vuosien ajan Toijan veistosten päämateriaalina. Lapsilla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä seuraamaan, miten Tommi Toija työskentelee ja kokeilla itse, millaista on tehdä oma veistos Tommin vinkeillä. Esimakua Toijan työskentelystä saa YouTube-videosta, jossa taiteilija kertoo veistoksen tekemisestä >>

Lasten lauantaina on lisäksi koko päivän käynnissä olevia nonstop-työpajoja. Ihmismassa-työpajassa taiteillaan paperimassasta ja kierrätysmateriaaleista veistoksia Tommin teosten innoittamana ja Prameat raamit -työpajassa tuunataan vanhoista paspiksista näyttäviä kehyksiä lasten omille taideteoksille.

Hämeenlinnan taidemuseon Lasten lauantait ovat koko perheen tapahtumia, joissa kurkistellaan taidemuseon ajankohtaisiin näyttelyihin ja touhuillaan taidetehtävien parissa. Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi ennakko-ilmoittautumista ja siihen on koko perheelle vapaa pääsy.

Miika Kangasniemi, 2019

Kuvatiedot: Ihmismassa-työpaja, kuva Miika Kangasniemi. Kuva ylhäällä kuvattu Omia kuvia -näyttelyssä Hämeenlinnan taidemuseolla, kuva Susanna Mattila.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here