Soiton juhlaa Verkatehtaalla

0
254
Mackenzie Melemed Verkatehtaalla.
Mackenzie Melemediä kuunneltiin kiinnostuneina Verkatehtaan kahvilassa, kun hän kertoi soittamisestaan ja matkoistaan Suomessa.

Sunnuntai on aina mukava päivä, mutta kun sen vielä voi päättää soiton juhlaan, aina parempi. Verkatehtaalla salintäysi yleisö nautti kuulemastaan, kun kansainvälinen klassisen musiikin seikkailija ja tarinankertoja Mackenzie Melemed antoi parastaan pianon ääressä.

Muistan miehen jo vuodelta 2017. Katselimme Maj Lind-pianokilpailua, jonka hän voitti. Huomio kiinnittyi lisäksi siihen, että nuori mies taisi hieman suomea jo silloin. Nyt vielä paremmin ja neljän vuoden päästä hyvin, kuten hän lupasi yleisölleen.

Ennen konsertin alkua Melemed kertoi kiinnostuksestaan Suomeen. Hän on kiertänyt maata esiintyen konserteissa Rovaniemeä myöten.

”Olen vaikuttunut suomalaisten orkestereiden tasosta. Se on huippua.”

Mies on kiertänyt kahdesti maatamme jopa isoäitinsä kanssa ja puhuu näkemistään paikoista ja nähtävyyksistä asiantuntevasti.

Konsertti eräänlainen omakuva

Hämeenlinnan konsertti oli eräänlainen Melemedin omakuva. Se sisälsi tärkeitä poimintoja miehelle tärkeitä maista, Suomi mukaan lukien. Kiinnostuksen Suomeen herätti tietysti Sibelius. Konsertissa kuultiinkin säveltäjämme Valse Triste.

Nykyisestä kotimaasta Amerikasta kertoivat säveltäjien George Gershwin ja Louis Moreau Gottschalk, Ranskasta Francis Poulenc, sukujuurilta Venäjältä Aleksander Skrjabin ja Sergei Rahmaninovin teokset.

Konsertissa oli hyvä tunnelma, se oli innostava ja yleisöystävällinen. Melemedin soitto loisteliasta ja kiinnostavaa.

Vinkiksi Verkatehtaalle: klo 16 sunnuntaina on erittäin hyvä ajankohta konserteille. Senhän näki sunnuntainakin. Täysi sali, mukana vanhoja ja jopa lapsia. Jos vaan mahdoillista, niin kannattaa pitää mielessä.

Pianisti puhuu yleisölle Verkatehtaalla.
Verkatehdas järjestää klassisen musiikin yleisölleen lähes aina lyhyehkön, alkavan konsertin esitttelyn. Niin nytkin: Melemed ja hartaita kuulijoita.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here