Viihdettä virtuaalisesti, kun keikat on kielletty

0
1824
Marko Vainion Divet show – Karanteenikabare pyritään saamaan virtuaalisesti esitykseen. Kuva: Elevent Group Ltd.

Koronaviruspandemia ja hallituksen linjaukset kokoontumisten rajoittamiseksi tyhjensi esiintyvien taiteilijoiden keikkakalenterit tehokkaasti tänä keväänä. Peruuntumiset ovat herättäneet runsasta keskustelua siitä, miten esiintyjät ja tapahtumapaikat selviävät tästä poikkeuksellisesta ajanjaksosta. Poikkeuksellinen tilanne pakottaa kehittämään uusia ideoita. Keikkojen livestriimauksella pyritään nyt paikkaamaan peruuntuneita esityksiä.

Erilaisia virtuaalisia keikka-alustoja on jo syntynyt. Tällaisia palveluja ovat muun muassa eleventlive.fi ja keikalla.fi. Eleventlive.fi on Elevent Group Oy:n palvelu, jonka tarjontaa rakennetaan parhaillaan. Keikalla.fi puolestaan on Lippu.fi:n, Rockwayn ja Muusikkojen liiton verkkoalusta, joka on perustettu tarjoamaan kuluttajille kulttuurielämyksiä virtuaalimuodossa.

Keikalla.fi -palvelussa bändit, artistit, taikurit, stand up -koomikot ja muut esiintyät voivat itse valita esiintymiselleen ajankohdan ja sen toteutumiseen vaadittavan minimiyleisömäärän. Liput myy Lippu.fi, striimauksen hoitaa yhteistyökumppani tai esiintyjän itse valitsema toimija. Yleisö voi seurata laadukkaasti tuotettua livetapahtumaa missä vain. Keikalla.fin listoilla on jo sellaisia esiintyjiä kuin Anssi Kela, Osmo Ikonen Swings, Mira Luoti, Iiro Rantala, Sami Saari ja Jonna Tervomaa.

”Tämä kevät on sekä esiintyjille, esiintymispaikoille että ohjelma- ja tapahtumatoimistoille todella raskas. Tyhjentynyt keikka- ja tuotantokalenteri on pakottanut meidätkin olemaan luovia ja tuntuu hienolta, että olemme tällaisella aikataululla saaneet aikaiseksi jotain, joka mahdollistaa esiintyjille edes pienen työskentely mahdollisuuden”, iloitsee Elevent Groupin toimitusjohtaja Helena Ahti-Hallberg.

Eleventlive.fi on onlinepalvelu, jossa tarjotaan erilaisia teatteri-, musiikki- ja viihde-esityksiä live striimauksen kautta – tanssia unohtamatta. Esitykset ovat katsottavissa ainoastaan sen aikaa, kun ohjelma on meneillään – aivan kuten normaalistikin teatterissa tai ravintolassa. Esitykseen myydään liput nettipalvelun kautta.

Ohjelmatarjonta tarkentuu lähipäivien aikana, samoin ensimmäinen ohjelmapäivä. ”Sisältöä kootaan parhaillaan ja se tulee olemaan kooste tanssitunteja, luentoja, konsertteja, teatteriesityksiä ja showelämyksiä” kertoo projektin tuottaja Tero Laakso Elevent Group Oy:stä.

Eleventlivessä tullaan näkemään ainakin Helena Ahti-Hallbergin tanssitunteja, Tatu Sinisalon bändikeikka, Anna Inginmaan jazzkeikka, Jenni Janakan Röyhkeyskoulu: Kuka mun päässä puhuu? -teatteriesitys sekä Marko Vainion Divet show – Karanteenikabaree.

Laakson mukaan neuvotteluja on käynnissä parhaillaan useiden eri esiintyjien kanssa. Hän kertoo toivovansa, että ainakin alustava ohjelmasisältö ja ensimmäinen esityspäivä pystytään julkistamaan pian.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here