Viruspakoilu vie messut nettiin

0
855

Mitä ihmiset tekevät, kun ei voi lähteä kotoa mihinkään? Joissain kodeissa leivotaan, niin että jauhojen myyntiin on saatu aikaan piikki. Monessa kodissa varmasti myös neulotaan, askarrellaan ja muutenkin elvytellään käsillätekemisharrastuksia.

Käsityöalan yritykset ovat kokeneet kovan kolauksen, kun kevääksi ja kesäksi tarkoitetut elintärkeät myyntitapahtumat ovat jäissä, eikä niistä toivottuja tuloja tulekaan. Mutta ei hätä, Popaali -käsityömessut netissä tuo messutarjonnan suoraan kotisohvalle 24.-26.4.2020 eli tulevana viikonloppuna.

”Idea messuista on ollut mielessä jo pitkään, mutta se konkretisoitui 12.3. koronauutisiin. Viruspandemian takia on peruttu kaikki kevään tapahtumat ja messut ympäri Suomen. Popaali -käsityömessut netissä antaa yrityksille mahdollisuuden mainostaa ja myydä tuotteitaan messutapahtuman tavoin, turvallisesti netin välityksellä ja kokoontumisrajoituksista huolimatta. Messujen avoimessa Facebook-ryhmässä kokoontuu suomalaista käsityöosaamista laidasta laitaan, vieheistä lastenvaatteisiin ja kankaista kosmetiikkaan. Viruspakoilun lisäksi nettimessut ovat loistava keino messuilla ajasta ja etäisyydestä riippumatta. Erityiskiitosta idea on saanut lastenhoidon haasteiden kanssa painivilta sekä hajusteyliherkiltä, joille massakokoontumiset livenä ovat monesti poissuljettuja”, messuorganisaatiosta kerrotaan.

Käytännössä messut tapahtuvat Facebookissa. Messujen Facebook-ryhmä kokoaa myyjät ja asiakkaat yhteen, kaupankäynti tapahtuu myyjien omien myyntikanavien kautta. Messujen ajankohta päätettiin avoimella äänestyksellä ja osallistuvat yritykset markkinoivat itse messuja aktiivisesti. Popaali -käsityömessut netissä rakentuvat täysin talkoovoimin.

Mukaan Popaali -käsityömessut netissä tapahtumaan on ilmoittautunut lähes 400 yritystä ympäri Suomen. Sisäänpääsymaksuja ei ole myyjille tai yleisölle. Messuryhmässä ja Popaalin Instagramissa voi jo nyt tutustua mukana oleviin yrityksiin.

Yritykset/näytteilleasettajat esittelevät tuotevalikoimaansa kuva-albumeissa, joissa voi niihin tutustua. Kuvat-välilehdeltä (sovelluksessa suoraan Albumit) löytyy siis eri kategoriat ja niiden alta kuvien teksteistä linkit myyjäyritysten nettikauppaan, Facebookiin, Instagramiin jne. Messuinfossa opastetaan toimimaan messuilla.

Messupäivät ovat täynnä messuohjelmaa. Esittelyssä on saippuan valmistusta, nahan työstöä, dreijausta, sarven kaiverrusta ja makrameta vain muutamia mainitaksemme. Ohjelma toteutetaan youtubevideoilla tai livestreamauksina. Ohjelman aikana voi lähettää kysymyksiä ohjaajille.

Linkki Messuille, Facebook-ryhmään >>
Linkki Instagramiin >>
Linkki Facebook-sivulle >>

Tunnisteet: @popaalimessut #POPAALIMESSUT #POPAALI #käsityömessutnetissä

Yhteistyökumppanina Ihana-lehti, Artikas.fi -verkkokauppa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here