|*mainossisältö*| Oletko aina halunnut pyöräillä Aulangolla, mutta et oikein ole tiennyt mistä lähteä, minkä kautta ajella ja mihin olisi hyvä päätyä? Hämeenlinna Experiencen sivuilta löytyy sinulle opas, jolla on reittikin valmiiksi mietittynä. Kulttuurikiikarin bloggaaja Minna Takala on aluekehitysasiantuntija Hämeen liitossa ja intohimoinen lähimatkailija.

Minna Takala (vas.) Ahveniston moottoriradalla maantiepyöräilyharjoituksissa kesällä 2019 valmentaja Elina Honkavuoren kanssa. Kuva: Minna Takalan kotialbumi

”Lähimatkailua olemme harrastaneet kaikilla paikkakunnilla joissa olemme asuneet – niin Espoossa, Kirkkonummella kuin Maplewoodissakin, New Jerseyssä New Yorkin kupeessa. Minua kiinnostaa paikallinen kulttuuri missä sitten olenkin. Nyt paluumuuttajana on ollut ilo tutustua uudelleen Kanta-Hämeen luontokohteisiin ja kulttuuritarjontaan. Parhaillaan olen vuorotteluvapaalla marraskuuhun asti, ja aikaa retkeilylle ja pyöräilylle on nyt ilokseni enemmän”, Minna kertoo.

Minna pyöräilee itse pääasiassa retkeillen ja työmatkoja kesät talvet, mutta harrastaa myös maastopyöräilyä. Minnan retkistä voit lukea myös Kulttuurikiikarista, jossa hänellä on Löytöretkiä Hämeessä -blogi. Hän on paikallisen pyöräseuran Tawast Cycling Clubin puheenjohtaja ja haluaa edistää pyöräilyä monin tavoin.

”Seuran toiminnassa olen päässyt monipuolisesti tutustumaan erilaiseen pyöräilyyn ja reitteihin pitkin Kanta-Hämettä. Hämeessä tähän on todella hienot mahdollisuudet, erilaisia pyöräilytapahtumia ja hienoja reittejä on todella monenlaisia.”

Maastopyöräilyn tekniikkailta Kiipulassa kesällä 2019. Kuva: Minna takalan kotialbumi.

Pyöräilyä Aulangolla -tuotepaketti syntyi Doerziin, kun Minna halusi testata miten Doerz toimii. Hän halusi tutkia, kuinka helppoa tuotteiden luominen on.

”Samalla päätin kehitellä tuotteen, jota voisin ihan oikeasti tarjota vuorotteluvapaani aikana.  Alusta oli todella helppokäyttöinen! Koska pyöräilen paljon lähiseuduilla, päädyin tekemään pyöräilyyn liittyvät tuotteen.”

Pyöräilyä Aulangolla on puolentoista tunnin retki, jonne voi lähteä neljä pyöräilijää mukaan. Retkiä järjestetään heti kun kiinnostuneita löytyy. Minnalla on kokemusta pyöräilyretkien järjestämisestä omassa pyöräseurassaan Tawast Cycling Clubissa. Seura on järjestänyt valopyöräilyjä Rantareitin ympäri, taide- ja kulttuuripyöräilyjä ja retkiä lähiseudun kohteisiin Hattulassa, Hämeenlinnassa ja Janakkalassa.

”Muutama vuosi sitten olimme myös mukana järjestämässä lähiruokapyöräilyä yhdessä Vanajavesikeskuksen kanssa – se oli todella hieno kokemus. Löytöretkillä löytyy paljon uutta, jos vain on kiinnostunut etsimään ja löytämään elämyksiä myös lähiseudulta”, sanoo Minna Takala.

Minnan suosikkireitit:

  • Retkeillen / maantiepyörällä – reitti Mierolan sillalle Hattulaan – noin 20 km
  • Retkeillen / maantiepyörällä – reitti Lehijärven ympäri – noin 40 km
  • Retkeillen / maantiepyörällä – reitti Laurinmäkeen Janakkalaan – noin 45 km
  • Retkeillen / maantiepyörällä – reitti Lepaalle / Petäykseen Hattulaan – noin 35  –  45km
  • Retkeillen / maantiepyörällä – reitti Hämeen härkeätiellä – noin 20km – 165 km tietä riittää Turkuun asti
  • Maastoreitit – Tenholan linnavuoren maastot – Hattula
  • Maastoreitit – Konttilan Kiipulan maastot – Janakkala
  • Maastoreitit – Aulangon / Ahveniston maastot – Hämeenlinna
  • Maastoreitit – Evon  maastot – Hämeenlinna
  • Maastoreitit – Saaren kansanpuisto – Tammela

Tawast Cycling Clubin sivuille on kerätty maastoreittien vinkkejä – ja muiden reittien keräys on menossa tämän kesän aikana.

Varaa tästä oma retkesi Minnan kanssa! |*mainossisältö*|

Aulangonjärvellä. Kuva: Minna Takalan kotialbumi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here