Sibeliuksen syntymäkodissa soi kesäsunnuntaisin

0
660

Sibeliuksen syntymäkodissa on jo yli 40 vuoden ajan järjestetty Kesämatineat-konserttisarja. Kesäkuusta elokuuhun Sibeliuksen syntymäkoti soi joka sunnuntai tänäkin kesänä.

Syntymäkodissa on juuri avattu myös Jean Sibeliuksen nuoruuden alkuperäiskirjeitä esittelevä kesänäyttely Jannen kirjeitä musiikista. Matineoiden konserttiesittelyissä kuullaan kesän mittaan katkelmia näyttelyn kirjeistä.

Sarjan aloittavat 3.6. Sibelius-opiston nuoret muusikot tulkitsemalla Sibeliuksen piano-, viulu- ja huiluteoksia. Seuraavaksi uutena avauksena 10.6. matineassa kuullaan ukulelevirtuoosi Jarmo Julkusen ja Ukulelella Sibeliusta -kurssilaisten konsertti. Pari tuntia ennen konserttia alkavalle kurssille voi tulla mukaan vielä oveltakin, mikäli tilaa riittää. Ilmoittautumisohjeet ja lisätietoa >>

Yleisön pyynnöstä 17.6. kuullaan uudelleen pari vuotta sitten ihastuttanutta nelikkoa Liisa Hytti, Dóra Lukács, Veera Tapanainen ja Iina Sihvonen. Monilahjakkaat muusikot esittävät omia viulu-, piano- ja laulusovituksia Sibeliuksen musiikista. Muita kohokohtia tämän vuoden tasokkaassa ohjelmassa ovat esimerkiksi 29.7. esiintyjävieras USA:sta sopraano Sofia Ardalan sekä yhteistyö Suomen Lied-akatemian kanssa. Lied-akatemia tuo kesän sarjaan (8.7, 22.7. ja 19.8.) kolme nuorista ammattimuusikoista koostuvaa Lied-duoa.

Sibeliuksen musiikista koostuvat konsertit alkavat klo 14.00 ja kestävät reilun puoli tuntia. Konserttilippuun kuuluu myös museon opastettu kierros.

Kesämatineat -konserttisarjan ohjelma:
3.6. Sibelius-opiston nuoret muusikot:
Veera Ahvenjärvi – Johannes Luokkanen – Anneli Saari – Aaro Salmelin – Eedit Salonen, piano
Aleksi Freund – Janne Olkinuora, piano
Siru Jokinen, huilu – Suvi Jokinen, piano
Helmi Hakala, huilu – Catherine Barnes, piano
Lotta Heikkilä, viulu – Sara Liina Heikkilä, piano
10.6. Ukulelella Sibeliusta: Jarmo Julkunen & ukulelekurssilaiset
17.6. Liisa Hytti, laulu & huilu – Iina Sihvonen, laulu & viulu – Veera Tapanainen, laulu & viulu – Dóra Lukács, piano, viulu & laulu
– juhannustauko –
1.7. Tuomas Nikkanen
8.7. Maria Turunen, sopraano – Arman Madaar, piano15.7. Linna Jazz: The Breed plays Pekka Pohjola. Konsertti alkaa klo 13.00.22.7. Piia Rytkönen, sopraano – Juuli Vaulasvirta, pianoLinda Suolahti, viulu – Iina Harjula, piano
12.8. Fanni Palmanto, sopraano – Saila Märkjärvi, piano
19.8. Ruut Karhula, sopraano & piano – Sanna Iljin, sopraano & piano
26.8. Mervi Myllyoja, viulu – Virva Garam, piano

Yhteistyössä: Hämeenlinnan Sibelius-seura ja Hämeenlinnan kaupunginmuseo

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here