Hauhon musiikkijuhlien ohjelma on julkaistu

0
521
Virtuosi di Kuhmo. Kuva: Hauhon Musiikkijuhlat

Hämeen odotetuimman musiikkifestivaalin Hauhon musiikkijuhlien ohjelma on valmistunut ja julkaistu. Festivaalin taiteelliset johtajat Mikko Ivars ja Olli Kilpiö luonnehtivat ohjelmaa mukavalla tavalla jälleen Hauhon musiikkijuhlien näköiseksi, vaikka teoksia ei olekaan aiemmin esitetty juuri Hauhon musiikkijuhlilla. Kesän festivaali on järjestyksessään 18:s.

”Jälleen kerran on kesän festivaaliohjelma muokkautunut ensimmäisistä ideoista neuvottelujen ja käytännön asioihin liittyvien tetris-sulkeisten jälkeen nettisivujemme edellyttämään ja yleisön ymmärtämään muotoon. Esiintyjien joukossa on sentään monia tuttuja, mutta onneksi voimme esitellä yleisöllemme myös useita uusia taiteilijavieraita. Vaikkapa vuoden “Nuoren Taiteilijan”, viulisti Iidamari Ahosen. Hyväksi havaittu teema festivaalilla on kautta aikojen ollut “ei teemaa” – ohjelmaan olemme valinneet mielestämme kiinnostavia teoksia, kuunnellen tarkasti esiintyvien taiteilijoiden toiveita,” kertovat Ivars ja Kilpiö.

Festivaalien tavaramerkki eli hieman vähemmän tunnettujen säveltäjien esitteleminen näkyy ohjelmassa tänäkin vuonna. Lisäksi 1900-luvun alkupuoliskon musiikkia on ohjelmassa hiukan tavallista enemmän. Viimein saamme kuulla Hauholla esimerkiksi Oliver Messiaenin vaikuttavan Aikojen lopun kvarteton.

Paljon kiinnostavaa kuultavaa hienojen taiteilijoiden tulkitsemana on siis luvassa – aina renesanssiajan vaskimusiikista virtuoosiseen ragtimeen. Teokset soivat Hauhon, Rengon ja jälleen myös Hattulan kirkoissa. Lisäksi tietysti konsertit Hahkialan Kartanossa ja Lammin Turvantalolla.

Lippuja myy tuttuun tapaan Ticketmasterin myyntiverkosto.

Tutustu Hauhon musiikkijuhlien ohjelmaan täällä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here