Suomi–Japani 100 -kamarimusiikkikonsertti

0
483
Japani ja Suomi viettävät diplomaattisuhteidensa satavuotisjuhlaa vuonna 2019. Molemmassa maissa järjestetään juhlavuonna lukuisia kulttuuriperintöön ja kahdenvälisiin suhteisiin liittyviä tapahtumia ja projekteja.
Sibeliuksen syntymäkodissa kuullaan heinäkuun lopussa viulisti Yuki Fujitan ja pianisti Shota Miyazakin kamarikonsertti, joka on osa Japanin ja Suomen 100-vuotiasta diplomaattisuhdetta juhlistavaa konserttikiertuetta. Fujita ja Miyazaki esiintyvät samalla ohjelmalla tiistaina 30.7. klo 16.00 Sibeliuksen syntymäkodissa sekä 31.7. Järvenpään Ainolassa, 2.8. Musiikkitalon Camerata-salissa ja 6.9. Tokion Hakuju Hallissa.
Japanilaisella Yuki Fujitalla on erityisen läheiset suhteet Suomeen. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja asuu nykyään Helsingissä. Hän on esiintynyt aktiivisesti solistina Suomessa, Japanissa ja muilla kansainvälisillä areenoilla sekä tulkinnut paljon pohjoismaisten säveltäjien teoksia. Hänen kanssaan esiintyvä pianisti Shota Miyazaki on voittanut useita palkintoja ympäri maailmaa, mm. kansainvälisen Chopin Competition in Asia -pianokilpailun. Konsertoinnin ohella Miyazaki opettaa entisessä opinahjossaan Toho Gakuen musiikkikoulussa sekä tutkii Neihaus-koulukunnan pianotaidetta.
Ohjelma
Jean Sibelius: 5 Danses Champetres, Op.106
Johannes Brahms: Violin Sonata No.1, Op.78
César Franck: Violin Sonata
Lipunmyynti ovelta tai ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista.
Sibeliuksen syntymäkoti
tiistaina 30.7.2019 klo 16.00
Hallituskatu 11, Hämeenlinna

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here