Saven muotoilua lähes 500 alakoululaisen voimin Hattulassa

0
391
Savesta_muotoiltu_koala_Pekolan_koulun_4.lk

Jo kuudetta kertaa hattulalainen kuvanveistäjä (YAMK), keraamikko (AMK) ja kulttuurialan opettaja (AmO) Piela Auvinen pitää kunnan alakouluille keramiikkapajoja. Keramiikkapajat ovat osa seudullista lastenkulttuurin yhteistyötä, jossa mukana ovat Hattula, Janakkala ja Hämeenlinna. Pajat linkittyvät Hattulan Kulttuuripolkuun. Toimintaa koordinoi Hämeenlinnan kaupungin Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX.

Tänä vuonna kuudesluokkalaisten yhteinen aihe on ollut mm. maailman sekä omien tulevaisuudenkuvien pohdinta, jossa samalla on keskusteltu maailman tilanteesta, ilmastonmuutoksesta, sodista sekä ihmiskunnan tulevaisuudesta. Uudenlaisia utopioita, millä tavalla ihmiskunnan tulisi muuttua tulevaisuudessa, on myös suunniteltu. Keskustelut ovat usein laajentuneet erittäin syvällisiksi.

– Pajojen keskiössä ovat juuri keskustelutaidot, pohtiminen sekä itsetuntemuksen kehittyminen. Suosittuja aiheita tänä vuonna ovat olleet empatiataitoja käsittelevät pajat, eläinten ja luonnonsuojelu sekä omien tunteiden ja ajatusten tutkiminen. Pajan tuloksena syntynyt saviesine on konkreettinen muisto pohdinnoista. Ei ole mielekästä tehdä savitöitä vain lopputuloksen tai pelkän tekemisen takia, vaan kaikella toiminnalla tulee mielestäni olla syvempi merkitys ja itse ajatteluprosessi on se tärkein asia pajoissa, kertoo Auvinen.

Auvinen on jatkanut viime vuonna erityispedagogiikan opintoja Jyväskylän yliopistossa ja hän toimii mm. seuraavan Voipaalan Taidekeskuksen valtakunnallisen CERAMEGA 2020 -keramiikkanäyttelyn kuraattorina. Tämä vuosi tuo tullessaan myös monia taidenäyttelyitä sekä ulkomailla, että kotimaassa.

Lisätietoja
Piela Auvinen
kuvanveistäjä/kuvataiteilija (YAMK), keraamikko (AMK),
kulttuurialan opettaja (AmO)
044 587 1153
www.piela.fi
piela.auvinen@gmail.com

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here