139 työhakemusta nuorilta Hämeenlinnan taidemuseolle

0
298

Hämeenlinnan taidemuseon yhteistyössä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin sekä Hämeenlinnan nuorisopalvelujen kanssa toteuttamaan Z/N-dialogiin* saapui huhtikuun loppuun mennessä huikeat 139 työhakemusta. Hakijat olivat tänä vuonna 15-20 –vuotta täyttäviä nuoria.

Hakemuksissa korostui nuorten kiinnostus eri taiteenlajeja kohtaan, sekä halu tuoda nuorten omat näkemykset ja ääni kuuluviin kaikkien yhteisiä kulttuuripalveluja suunniteltaessa. Hakemuksia saapui Hämeenlinnasta sekä ympäryskunnista.

Hakijoiden joukosta valitaan töihin 25 nuorta, jotka suunnittelevat ja toteuttavat marraskuussa 2021 avautuvan Niemistö-kokoelmaa esittelevän taidenäyttelyn Hämeenlinnan taidemuseoon yhdessä taidemuseon henkilökunnan kanssa.

Lopulliset valinnat julkistetaan kesäkuussa.

*Z ja N -kirjaimet dialogin nimessä viittaavat kirjainten hybridiin. Mitä tapahtuu, kun Z-sukupolven Nuoret käyvät dialogia Niemistö-kokoelman kanssa? Koko projektin nimi on tällä hetkellä vain kuva – sille ei ainakaan vielä ole äännettä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here