|*mainossisältö*| Naivistit Iittalassa -kesänäyttelyn peruminen ei ollut vaihtoehto, vaikka alkukeväästä koko Suomi näytti sulkeutuvan koronapandemian vuoksi. Näyttelyyn tulevat taiteilijat oli jo valittu, joten näyttelyä ryhdyttiin rakentamaan normaalissa aikataulussa.

Asiamies Ulla Heinonen ryhtyi joukkoineen etsimään poikkeustilaan sopivia korvaavia ratkaisuja avajaisille ja taidemyynnille. Ratkaisuksi löytyivät taidelainaamo verkossa ja yksityiset näyttelyvierailut.

”Teosmyynti ja -lainaus on käynnistynyt taidelainaamon verkkokaupassa jo mukavasti, ja yksityiset näyttelyvierailut on kohta varattu loppuun. Kesä on siis lähtenyt käyntiin todella hienosti. Nopea täytyy olla, jos aikoo vielä ehtiä yksityiselle vierailulle”, sanoo Ulla Heinonen.

Lättyjä! Kati Mikola, 2020.

Näyttely valmistui toukokuun puolivälissä ja ensimmäiset vieraat päästettiin näyttelyyn viikonvaihteessa 16.-17. päivä. Ensimmäinen yksityisvierailujen päivä oli 20.5. joka myytiin ensimmäisenä loppuun. Ensimmäisille vierailuille pääsi korkeintaan neljä henkilöä kerrallaan. Toukokuun lopussa vierasmäärää on vara kasvattaa neljästä kuuteen kerralle. Kokemus on osoittanut, että puukoululla turvavälit toteutuvat hyvin tälläkin ihmismäärällä.

Katso vieläkö löytyy vapaita aikoja yksityisvierailulle tästä linkistä.

Samasta linkistä voi ostaa myös tunnin vierailut ajalle 1.–3.6.2020. Tuona aikana puukoululle voidaan ottaa 30 henkilöä tunnin aikana. Silloinkin turvavälit voidaan pitää 3–5 metrin mittaisina.

Näyttely avautuu kesäkuussa 4. päivänä ja on siitä alkaen joka päivä auki 23.8.2020 saakka kello 10-19. Näyttelyyn voidaan ottaa 30 henkilöä kerralla, jolloin tarpeelliset turvavälit ovat mahdollisia.

Mia Bergqvist, Vastassa, 2020.

Naivismikeskuksen taidelainaamo välittää suomalaisten naivistitaiteilijoiden teoksia. Tällä hetkellä Naivistit Iittalassa -nettisivuilla taidelainaamossa on noin 50 teosta nähtävillä ja teoksia lisätään  esille koko ajan. Teostiedot saa näkyville klikkaamalla pientä teoskuvaa. Samalla aukeaa yhteydenottolomake, jolla voi tiedustella suurempana kyseistä teosta taidelainaamosta. Teokset toimitetaan perille joko postin tai muun kuljetuspalvelun kautta lisämaksusta.

Taidelainaamo mahdollistaa teosten vuokrauksen vaikkapa muutamaksi kuukaudeksi. Halutessaan asiakas voi myös lunastaa teoksen itselleen osamaksulla.

Naivistien Aulashopin tarjonta on myös saatavilla virtuaalisesti Artikas.fi -verkkokaupassa. Verkkokauppa avautuu tällä viikolla, ja sieltä voi ostaa esimerkiksi vihkoja, jääkaappimagneetteja, tyynyliinoja ja kasseja naivistisilla kuvilla ja kuoseilla. Kaupassa on myös muiden tuottajien tuotteita myynnissä ja myöhemmin valikoimiin tulee myös taidetta, akvarelleja, maalauksia ja grafiikkaa. Tuotteita lisätään kauppaan koko ajan.

Naivistit Iittalassa -säätiön toiminta rahoitetaan kokonaisuudessaan pääsylipputuloilla ja teosvälityksellä. Säätiö ei saa avustuksia valtiolta toimintaansa. Naivismin Talvi -näyttelyt jouduttiin koronarajoitusten tultua voimaan sulkemaan aiottua aiemmin ja isojen, yhteisten avajaisten sijaan on jouduttu järjestämään yksityiskierroksia.

”Tämä kevät ja kesä on haastava kaikille. Toivomme, että haluaisit tukea Naivistit Iittalassa -säätiön toimintaa suomalaisen naivismin edistämiseksi, kehittämiseksi ja tukemiseksi. Pääsylippuja ja lahjakortteja ostamalla voit auttaa naivistitaiteilijoita ja Naivistit Iittalassa -säätiötä jatkamaan toimintaa ilon, lempeyden ja värikkään elämäntavan lähettiläänä”, Ulla Heinonen vetoaa.

Voit ostaa pääsylippuja ja lahjakortteja teoshankintoihin olemalla yhteydessä säätiöömme s-postitse info@naivistitiittalassa.fi tai puhelimitse 040 5111 466.

Naivistit Iittalassa -verkkosivuille.
Naivistinen taidelainaamo.
Artikas.fi

|*mainossisältö*|

Pirkko Pullinen-Valtosen Piknik koristaa Iittalan kesänäyttelyn julistetta kesällä 2020.

 

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here