|*mainossisältö*| Kesä on parhaimmillaan ja lähestyvä täysikuu tekee kasveista hetkellisesti äärettömän ravinnepitoisia. Iltamat Iittalassa -yrittäjä Outi Vinkki johdattelee 5. heinäkuuta pienen porukan kävellen Taljalan ikivanhan kylän läpi nauttimaan viehättävästä kulttuurimaisemasta ja villiyrteistä Villiyrttiretkellä.

Outi Vinkki johdattelee osallistujat yrttiretkellä villiyrttien pariin Taljalan kulttuurimaisemassa.

Liikkeelle lähdetään Taljalantieltä, noin seitsemän kilometrin päässä Iittalan keskustasta. Mukaan kannattaa ottaa säänmukainen vaatetus ja poiminta-astia.

”Saavuttuamme kylän keskustaan, Tappitorille, astumme Taljalan kauniin, pienen arboretumin eli puulajipuiston siimekseen ja tutustumme käyttökelpoisiin villiyrtteihin. Keräämme yrttejä noin tunnin ajan ja juttelemme niistä. Palaamme rauhallisesti takaisin talolle ja lepäämme puutarhassa. Nautimme ravitsevaa ja herkullista nokkoskeittoa kesän 2020 nokkossadosta ja saamme maistella edellisen syksyn kuivatuista sienistä valmistettua kermaisaa sienikeittoa” kuvailee Outi yrttiretken kulkua.

Outi painottaa, että villiyrttiretki on retki, ei kurssi. Luvassa on siis fiilistelyä enemmän kuin suorittamista. Pääosassa on kulttuurimaisemassa ja luonnossa liikkuminen aamuaikaan, jolloin luonnossa on ihan oma tunnelmansa. Outi kertoo monesti miettineensä, että ehkä voisi joskus olla tapahtumia ja ohjelmaa myös aamuaikaan. Silloin loppupäivä jää vielä käytettäväksi kaikkeen muuhun.

”Oman puutarhaharrastuksen myötä kiinnostuin kuukalenterista ja kuun vaikutuksesta kasveihin. Siksi ensimmäinen retki on ajoitettu täydenkuun päivään. Retkiä on mahdollista järjestää muulloinkin, mutta yrttien ravinnepitoisuus on hetkellisesti korkeampi juuri ennen täysikuuta”, Outi kertoo.

Retken vaativuustaso on suhteellisen helppo. Retki sisältää kävelyä soratietä pitkin noin yhden kilometrin matkan lähtöpaikalta puulajipuistoon, sitten poiminnan päätteeksi saman matkan takaisin. Retki on mahdollista soveltaa osittain myös esteettömäksi.

Aamuinen villiyrtti-retki Taljalan kylässä on 5.7.2020 klo 9-12. Hinta on 35€ sisältäen keittolounaan puutarhassa. Tarjoilu on täysin gluteeniton ja laktoositon. Retkelle otetaan vain 10 osallistujaa, joten villiyrteistä ja aamutunnelmasta kiinnostuneiden kannattaa toimia pian. Voit varata paikkasi tästä linkistä.

|*mainossisältö*|

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here