Rihmastot pureutuu elämää ylläpitävien organismien välisiin yhteyksiin

0
540
Kuva näyttelystä Rihmastot.

Muodonmuutoksia ry n kesänäyttelyssä sukelletaan elämän rihmastoihin. Luopioisissa tieteen, taiteen ja yleisön vuoropuhelua edistävän Muodonmuutoksia ry:n kesän 2020 näyttelyteemana on Rihmastot. Kulttuurikeskus Mikkolan navetan jyvämakasiiniin ja aittoihin levittäytyvä näyttely on Elämän verkostot -näyttelytrilogian ensimmäinen osa.

Näyttelyn 13 taiteilijaa ovat pureutuneet teoksissaan elämää ylläpitävien organismien välisiin yhteyksiin, joista tiede tuottaa jatkuvasti uutta ja ajankohtaista tietoa. Onnelliset ihmiset – ryhmä eli Tiina Poutanen ja Petri Pykäläinen rakentavat näyttelyyn ladon metamorfoosia kuvaava tilateoksen Lato-jama, sana jama merkitsee mm. yhteenliittymää.

Vuoden tekstiilitaiteilijan, Raija Jokisen hienovaraisissa, pellavakuidusta rakentuvissa, teoksissa ihmiskehon kompleksiset verkostot yhtyvät kasvien juuristoihin. Myös Elina Salosen herkässä veistoksessa puun juuret etsiytyvät ihmisjalkojen muotoon.   Heli Mäkisen maalausten innoittajana on maan alla kasvijuurista ja sienirihmastoista rakentuva internet eli mykorritsa.

Juha Tyyskän mustavalkoisten valokuvateosten keskiössä ovat kaatuneiden puiden pystyyn nousseet juuristot. Näyttelyssä on lisäksi esillä maalauksia Tiina Jaakkolalta ja Merja Tanhualta, valokuvateoksia Helinä Hukkataipaleelta jaHans Viebrockilta sekä tilateoksia Anu Nirkkolta ja Anja Tyrväiseltä.

Näyttely on avoinna yleisölle 30.6.2020-29.8.2020 ti-la klo 10-15. Mikkolan navetta, Keskitie 5, 36760 Luopioinen, Pälkäne

Näyttelyyn tulevan yleisön tulee noudattaa yleisiä ohjeistuksia turvaväleistä.

Kuva näyttelystä Rihmastot.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here