Iittalan musiikkijuhlien teemana on tänä vuonna lapset ja nuoret. Hämeenlinna nimitettiin Suomen lastenmusiikkipääkaupungiksi syksyllä 2019, mikä on tämän valinnan taustalla. Iittalan musiikkijuhlilla kunnioitetaan vain 16-vuotiaana kuolleen Heikki Suolahden 100-vuotissyntymävuotta ja kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen niin ikään 16-vuotiaana säveltämä Vesipisaroita.

Heikki Suolahti oli vain 16-vuotias kuollessaan, mutta hänen poikkeuksellinen lahjakkuutensa herätti mm.Jean Sibeliuksen huomion. Konserttiiin on koottu Suolahden lauluja, pianokappaleita, teoksia viululle ja pianolle sekä muuta kamarimusiikkia.

Suolahden lauluja konsertissa esittää sopraano Sadelilja Larimo ja pianisti Kiia Nordlund, konsertin viulisti on Albert Sahlström ja pianistina kuullaan Niilo Ruotsalaa. Suolahden Jousikvarteton nr.3 esittää Soma Quartet. Konsertin muusikoiksi on tarkoituksella valittu alle 20-vuotiaita nuoria, saman ikäisiä muusikoita kuin Suolahti oli kuollessaan.

Yksi konserteista on ansioituneen suomenruotsalaisen pedagogin ja muusikon, viulisti-laulaja-kapellimestari Johanna Almarkin koko perheen konsertti yhteistyössä Iittalan naivistien kanssa.

Musiikkijuhlien ohjelmassa on myös paikallisten muusikoiden, mezzosopraano Hanna Vainionpään ja pianisti Elina Vikmanin Sibeliuksen laulujen levynjulkistamiskonsertti sekä amerikkalais-meksikolaisen sopraano Beatriz Maciaksen ja pianisti Tuomas Nikkasen Zarzuela! Konsertti koostuu espanjalaisesta oopperasta ja yksinlauluista sekä Granadosin pianoteoksista.

Pianisti Tuomas Nikkanen ja sopraano Beatriz Macias esiintyvät Zarcuela! -konsertissa perjantaina 7.8.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here