Jussi TwoSeven Suomen Metsästysmuseossa

0
232

Huomasin nimen Jussi TwoSeven ensimmäisen kerran kesällä tutkiessani Kangasalan taidetalon tarjontaa. Nimi jäi pysyvästi mieleen ja halusin tutustua hänen taiteeseensa. Kun taidetaloon en ehtinyt, niin suuntasin syyskuun puolella Suomen Metsästysmuseoon. Vihdoinkin näin teoksia, joita katutaiteilijana tunnettu helsinkiläinen taiteilijanimeä käyttävä mies tekee kohteisiin eri puolilla Suomea.

Jussi TwoSevenillä ei ole muodollista taidekoulutusta. Tosin hän on opiskellut Espoon kuvataidekoulussa lapsesta teini-ikäiseksi. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja hän opiskeli muotoilua Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on opiskellut myös Brightonissa Englannissa, Oslossa ja Sandnesissa Norjassa.
Uransa alkupuolella mies teki kaupunkikuvia, mutta siirtyi 2014 ensimmäisen näyttelynsä myötä maalaamaan myös kuvia suomalaisista eläimistä.

Teoksia ympäri Suomea

Jussi Two Sevenin julkisella paikalla olevia teoksia on muun muassa karhuaiheinen teos sekä kanahaukka Espoossa, huuhkaja Bubo bubo Pasilassa. Mikkelin sataman alikulkutunnelissa on vuonna 2016 valmistunut susilauma-maalaus Canis Lupus.

Yksi työ löytyy Hämeenlinnastakin. Se sijaitsee jäähallin lähellä olevasta skeittihallista, jonne en, ikävä kyllä, pääsyt sitä kuvaamaan. Kuva on lainattu Galleria Heinon sivuilta. Teoksella ei ole nimeä. Se esittelee näyttävästi Jussi TwoSevenin taiteilijanimeä numeroilla 2 ja 7.

Jussi TwoSeven, Nimetön. Laitos Skate Park Hämeenlinna, 2012. Kuva: Galleria Heino

Riihimäellä on neljä kuvattuna neljä suurikokoista, kantaaottavaa karhua.

Suuri muraali.

Lisäksi TwoSeven on graffittitaiteilijan tapaan tehnyt upeita eläimiään sinne tänne, esimerkiksi sähkökaappeihin.

Jussi TwoSevenin on kuvittanut paljon sähkökaappeja.

37-vuotias Jussi TwoSeven on tällä hetkellä Suomen tunnetuin muraaleja tekevä taiteilija.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here