Ensimmäisenä adventtiviikonloppu 28.–29. marraskuuta lasimuseolla alkoi lapsille suunnatulla jouluisella etsimisseikkailulla, joka johdatti lapset ja perheet joulutunnelmaan läpi näyttelytilojen. Museon aulassa kävijöitä tervehtii koristeltu joulukuusi ja museokaupassa on esillä laaja valikoima jouluaiheisia tuotteita ja suosittuja lasisia koristeita: joulupalloja, käpyjä, lintuja, joulupukkeja ja lumiukkoja. Valikoimasta löydät myös joulu- ja pakettikortteja sekä monenlaisia lahjaideoita, kuten kirjoja, koruja ja pelejä.

Museoiden joulukalenteria voi seurata tänäkin vuonna Museokortin Facebook-sivulla. Palkintoina on eri museokauppojen upeita tuotteita. Arvontaan voi osallistua kommentoimalla julkaisua aina saman päivän aikana. Osallistua voi vaikka joka päivä jouluaattoon saakka. Kalenteria kannattaa kurkkia erityisesti luukun 14 kohdalla!

Lasimuseossa on lisäksi esillä kaksi uutta näyttelyä: Helmi Remeksen ja Panu Ruotsalon ensimmäinen yhteisnäyttely Ikävän anatomia isossa vaihtuvien näyttelyiden salissa sekä Susanne Koskimäen Keramiikkaystävät lasinkaiverrusnäyttelyssä lasimuseon parvella. Lisäksi kolmannen kerroksen näyttelyyn Italian lasimuotoilun uudistajaPaolo Veninistä, on koottu 100 kaikkein hienoimmista hänen itse suunnittelemista lasiesineistä. Esineet edustavat yrityksen loistokauden tuotantoa ja ovat jokaisen lasikeräilijän unelma. Kaikki näyttelyt ovat avoinna vuoden loppuun.

Ravintola-kahvila Klaas tarjoilee lähempänä joulusesonkia runsaan jouluisen lounaspöydän. Lisäksi ravintolan keittiössä leivotaan tuoretta itseleivottua leipää joka arkiaamu. Klaas on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10.30–16. Lounas on tarjolla arkisin klo 10.30–14. Viikonloppuisin avoinna vain tilauksesta.

Pääsymaksut
Aikuiset 9€ / Perhelippu 18€ / Lapset ja koululaiset 3€ / Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 5€ / Museokortti

Lasimuseo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10–17. Itsenäisyyspäivänä 6.12. sekä jouluna 24.–26.12. lasimuseo on suljettu.

Poikkeukset aukioloajoissa:
5.12. avoinna 10–16
6.12. suljettu
23.12. avoinna 10–16
24.–26.12. suljettu
31.12. avoinna 10–16

Suosittelemme kaikille museokävijöille kasvomaskin käyttöä koko vierailun ajan. Otathan oman maskin mukaan, sillä museokaupassa ei ole maskeja myytävänä. Museossa on käsienpesumahdollisuus sekä käsien desinfiointipisteitä aulassa, näyttelytiloissa ja ravintola-kahvilassa. Kassalla suosittelemme maksamaan kortilla ja välttämään käteisen käyttöä. Pidäthän turvallista etäisyyttä ja annat tarvittaessa tilaa myös muille vierailijoille.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here