Kaarina Heleniuksen tauluja esillä ravintola Southparkissa Helsingissä

0
155

Ripustin neljä tauluani ravintola Southparkin seinille. Ravintola sijaitsee Helsingissä Bulevardilla. Taulujen aineena on musiikkilegendat yhdistettyinä sarjakuva-/ piirroslegendojen vartaloihin. Hahmot seikkailevat urbaanissa kaupunkiympäristössä, jossa on grafitteja. Paikat ovat sellaisia, joissa olen käynyt ja ne sijaitsevat mm. Tallinnassa, Napolissa jne… Tykkään gfafittitaiteesta sekä muraaleista ja aina reissuillani valokuvaan mielenkiintoisia seiniä ja näkymiä, joissa on grafitteja. Ravintola Southparkin ympäristöön taulut sopivat todella hyvin. Voin myös suositella ravintolaa hyvänä brunssipaikkana viikonloppuisin. Ravintolassa on myös keväällä ja kesällä ihana puistoon avautuva terassi auki, jossa voi syödä.

Nick Cave/ Smurffit

Nick Cave (1957–)
on australialainen rockmuusikko, lauluntekijä, runoilija, kirjailija ja näyttelijä. Hänet tunnetaan erityisesti yhtyeensä Nick Cave and the Bad Seedsin kanssa tehdystä musiikista.

Smurffit
on kuvitteellinen sinisten pikkuolentojen laji, joka elää metsässä jossain päin Eurooppaa, paikassa nimeltä Taivaanäärelä. Velho-noita (Gargamel) on mustiin pukeutunut smurffeja metsästävä ihminen. Hänen yrityksensä tuhota smurffit epäonnistuvat aina. Smurffit loi
belgialainen sarjakuvapiirtäjä Peyo alun perin sivuhahmoiksi Johannes ja Pirkale -sarjakuvaan. Hahmot tunnetaan kuitenkin parhaiten Hanna-Barbera Productionsin piirrossarjasta The Smurfs. Sarja aloitettiin 1981 ja sai maailmanlaajuista suosiota. Sitä tehtiin vuoteen 1990 asti yhteensä 256 jaksoa. Smurffeista on tehty myös elokuvia.

Frank Sinatra/ Muppet Show

Frank Sinatra (1915–1998)
Laulaja, näyttelijä, elokuvatuottaja, elokuvaoh- jaaja. Sinatra aloitti uransa 1930–1940-lukujen vaihteessa, ja oli tällöin Harry Jamesin ja Tommy Dorseyn orkestereiden laulusolisti. Hän aloitti soolouran vuonna 1942, jolloin hänestä tuli niin kutsuttujen nilkkasukkatyttöjen suuresti ihannoima laulaja. Hän myös näytteli elokuvissa. Sinatra lopetti uransa kertaalleen vuonna 1971, mutta palasi esiintymislavoille kolme vuotta myöhemmin. Levytystä jatkuikin aina 1990-luvun alkuun asti.

Muppet Show
Muppetit loi Marylandin yliopiston opiskelija Jim Henson alun perin vuonna 1955 paikallis- television lastenohjelmaan Sam and Friends. Muppetien huumori on anarkistista, slapstickiä ja parodiaa. The Muppet Show’ta tehtiin viisi kautta (1976-1980). Viimeinen kausi saavutti kaikkein suurimmat katsojaluvut. The Muppet Show voitti yhteensä neljä Emmy-palkintoa ja sai 21 ehdokkuutta.

Ella Fitzgerald/ Minni Hiiri

Ella Fitzgerald (1917–1996)
Fitzgerald oli 1900-luvun merkittävimpiä jazzmuusikoita ja ehkä kaikkien aikojen tunnetuin naispuolinen jazzlaulaja. Miltei kuusikymmentä vuotta kestäneen taiteilijanuransa aikana häneltä ilmestyi useita kymmeniä albumeita ja hänet palkittiin muun muassa kolmellatoista Grammylla.

Minni Hiiri
on kuvitteellinen hahmo, joka esiintyy Disney-sarjakuvissa ja piirretyissä elokuvissa. Minni on Mikki Hiiren tyttöystävä. Minnin oikea etunimi on Minerva, joka on paljastettu vuoden 1942 sanomalehtisarjakuvassa, eikä sen jälkeen sitä ole edes mainittu. Mikin ja Minnin ensiesiintyminen oli samassa elokuvassa, vuoden 1928 Plane Crazyssä. Minni Hiiri sai 90-vuotispäivänsä kunniaksi tähden ja nimensä Hollywoodin Walk of Famelle 22. tammikuuta 2018.

Louis Armstrong/ Sega Sonic-siili

Louis Armstrong (1901–1971)
oli yhdysvaltalainen jazzlaulaja ja -trumpetisti. Hän loi 1920-luvulla suuntaviivat tulevalle jazzimprovisaatiolle. Hän kehitti semanttisesti merkityksettömiin tavuihin perustuvan
scat-laulutyylin.

Sega Sonic-siili
on fiktiivinen hahmo ja videopeliyhtiö Segan virallinen maskotti. Hahmo debytoi pelattavana hahmona yhtiön 16-bittisellä Sega Mega Drive -pelikonsolilla samannimisessä videopelissä vuonna 1991. Sonic luotiin haastamaan Nintendon Mario-hahmo konsolimarkkinoilla ja korvaamaan Segan vanha maskotti Alex Kidd. Sonic The Hedgehog on yksi maailman suosituimmista tasoloikkahahmoista.

Tervetuloa ravintola Southparkiin!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here