Galleria Paperihuoneen näyttelyvuosi alkaa naisenergialla. Vielä ehtii käydä katsomassa Ulla Niskasen näyttelyn Hyviä paikkoja. Helmikuussa esille ripustetaan Valentina Näsin vapaasti maalattuja akvarelleja.

Tammikuussa Paperihuoneella on esillä Ulla Niskasen näyttely Hyviä Paikkoja (kuva näyttelystä Galleria Paperihuoneen nettisivuilta). Gallerian puolella on eri grafiikanmenetelmillä tehtyjä teoksia ja pajan puolella guassi- ja akvarellimaalauksia. Maalausten lähtökohtana on ollut kohteen tietoinen katsominen. Tekotapa vaatii keskittymistä ja oleellisen pelkistämistä, päähuomio on väreissä. Suurin osa teoksista on vuodelta 2020.

Ulla Niskasen teokset tuovat esiin paikkoja, jotka ovat syöpyneet hänelle syvälle mieleen ja ovat samalla voimapaikkoja. Hän on pelkistänyt kuvansa ajattomaan muotoon, joka on enemmän kuin vain yksi tietty paikka. Kuvien ohi tai yli näkeminen, niihin sisältyvät herkkyydet ja oivallukset voivat johtaa uusiin ajatuksiin. Teosten tekniikkana on carborundum, monotypia sekä puupiirros.

Ulla Niskanen Paperihuoneella 6.1.-30.1.2021, Galleria Paperihuone on avoinna ke-pe klo 13-18, la klo 12-16.

Helmikuussa Valentina Näsi

Valentina Näsi on ukrainalaissyntyinen taiteilija ja hän on Suomessa ja myös kansainvälisesti tunnettu akvarellimaalari. Hän maalaa omassa studiossaan Pusulassa.  Hiljaisuus, luonto, kirjat ja musiikki herättävät halun ilmaista tuntemuksia värein ja  muodoin.

Vaikka perinteisille akvarellille kuuluu olla herkkä ja kevyt, Valentina Näsi maalaa täysin vapaasti. Kaikki realistisen maalaustavan kokemukset ovat vieneet häntä kohti  abstraktista ilmaisua; kirkkaita värejä ja tunteiden esittelyä.

Tämän näyttelyn teema on ”Vesivärimaalaus ja luonto”.

Vesivärimaalauksissa esittelen suomalaisen luonnon elementit abstraktilla tavalla ja  akvarellitekniikka on osa sisältöä. Maalaukset hylkivät esittävyyttä ja tuovat esiin kuvitteellisia näkyjä. Taulujen luomisessa halusin tuoda akvarellin läpinäkyvät ominaisuudet kainostelematta esiin. Jätän mielelläni tilaa onnellisille sattumille, kun työskentelin maalausalustojen parissa. Otin akvarellien nimet luonnon ympäristöstä, jotka  sopivat parhaiten käsitykseeni metsästä, tuulesta ja valosta. Värit ja muodot linkittyvät  aiheisiin, mutta ovat myös tunteiden kuvia.

Valentina Näsin näyttelyn avajaiset ovat 2.2.2021 klo 18.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here