Naivismin juhlaa -kesänäyttely päättyi – kävijämäärä kasvoi 2500:lla

0
324

Naivistit Iittalassa -säätiön Naivismin juhlaa -kesänäyttely päättyi huikeissa kasvun tunnelmissa – 20 800 vieraili ilon ja lempeyden värikkäässä maailmassa.

Naivistit Iittalassa -säätiön kesänäyttely Naivismin juhlaa on päättynyt. Näyttelyn kävi katsomassa kesän aikana yhteensä 20 800 vierailijaa. Kävijämäärässä oli kasvua huikeat 2500 kävijää viime vuoteen nähden. Ensimmäistä kertaa vierailleita oli kävijöistä peräti 20 prosenttia.

Naivistit Iittalassa -säätiön asiamies Ulla Heinonen on tyytyväinen. Kesänäyttely Naivismin juhlaa osoitautui menestykseksi. Kävijämäärä kasvoi viime vuoteen nähden 2 500:lla kävijällä. Kävijöistä noin 2000 oli alle 18-vuotiaita.

Huomattava osa, noin viidennes juhlavuoden vierailijoista oli ensikertalaisia. Kyselytutkimukseen vastanneista noin 30 prosentille käynti Naivistit Iittalassa -näyttelyssä on jokavuotinen perinne.

”Kävijät ovat olleet tosi tyytyväisiä näyttelyyn. He selvästikin kokevat saaneensa enemmän kuin odottivat. Kyselytutkimuksemme mukaan jopa 99 prosenttia vastanneista suosittelee näyttelyä toisillekin,” Heinonen sanoo.

”Matkailun kehittäminen on lähtenyt Iittalassa hyvin käyntiin. Olemme mukana nostamassa Hämeenlinnaa Suomen viidenneksi suosituimmaksi matkailukaupungiksi. Kaikkinensa Iittalan Lasimäellä kirjattiin tänä vuonna noin 10 prosentin kasvua matkailussa,” hän jatkaa.

Naivistit Iittalassa -säätiö kokoontuu seuraavan kerran syyskuussa suunnittelemaan tulevaa talvinäyttelyä.

Kuvassa Naivistit Iittalassa -säätiön asiamies Ulla Heinonen ja näyttelyn kuraattori Hannu Castrén. Kuva: Jenni Manninen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here