Iittalassa neulotaan pelot pehmeiksi kevään mittaan

0
320

Mitä sinä pelkäät? Mitä sille tapahtuisi, jos kuorruttaisit sen pehmeällä neuloksella? Naivismikeskuksessa, Iittalan vanhalla puukoululla otetaan tästä selvää kevään ajan. Keskiviikkoillat on omistettu virkkukoukuille sekä värikkäille ja pehmoisille lankakerille.

Kevään kuluessa virkataan yhteistä pohjaa suuremmalle teoskokonaisuudelle. Lisäksi jokainen saa muuttaa omat pelonkohteensa pehmeiksi ja vähemmän pelottaviksi virkkauksen avulla. Myöhemmin keväällä teoskokonaisuus sijoitetaan puukoulun ulkopuolelle.

Lankakeristä muodostuu värikäs ja pehmeä turvamaja. Kuvat: Kira Suomalainen

Virkkuuhetkiin on jokaisella vapaa pääsy, ikään ja taitotasoon katsomatta. Mukaan saa ottaa nurkkiin kertyneitä jämälankoja sekä omat virkkuuvälineet. Lainavälineitä on myös saatavilla. Tarjolla on kahvia ja teetä. Lisäksi mukaan kannattaa varata lämmintä vaatetta, sillä vanhan puukoulun tilat saattavat yllättää kylmyydellään kevättalven pakkasilla.

Ensimmäinen kokoontumiskerta on keskiviikkona 16.1.2019 kello 17-20. Ensimmäisellä kerralla tutustutaan tekstiilitaiteeseen sekä ideoidaan projektin toteutusta yhdessä ja yksin. Jatkossa kokoonumme puukoululle joka keskiviikko samaan aikaan.

”Viikonloppuisin Naivismin talvi -näyttelyssä viereilevat pääsevät myös vapaasti virkkaamaan isoa kokonaisuutta. Apua ja ohjausta virkkaamiseen on saatavilla myös näyttelyiden yhteydessä. Keskiviikkoisin keskitytään vielä syvemmin taidevirkkaamiseen,” kertoo virkkaustyöpajaa vetävä Kira Suomalainen.

Pelot pehmeiksi virkkaustyöpajat keskiviikkoisin Naivismikeskuksessa, Iittalan vanhalla puukoululla 16/01/2019 – 27/03/2019 klo 17:00 – 20:00

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here