Ajan kuvia kokosi Raatihuoneelle 140 kuulijaa

0
384
Tuomas Nikkasen koostama ja esittämä pianokonsertti Ajan kuvia ilmensi Linnan Marttojen raikasta yhdessä tekemisen iloa kunnioittaen samalla Marttojen 120-vuotisia perinteitä. Kuva: Linnan Martat

Linnan Marttojen musiikkimatinea Ajan kuvia Hämeenlinnan Raatihuoneen juhlasalissa sai suursuosion. Linnan Martat järjesti 30-juhlavuotensa kunniaksi musiikkimatinean Hämeenlinnan Raatihuoneen juhlasalissa sunnuntaina 24. maaliskuuta. Se houkutteli paikalle lähes 140 kuulijaa.

Linnan Marttojen 30-juhlavuotensa kunniaksi järjestämän musiikkimatinean
juonsi itse Fredrika Wetterhoff. Kuva: Linnan Martat

Pianokonsertti Ajan kuvia ilmensi Linnan Marttojen raikasta yhdessä tekemisen iloa kunnioittaensamalla Marttojen 120-vuotisia perinteitä. Ajan kuvia -konsertti koostui pianisti Tuomas Nikkasen kokoamasta suomalaisten kansallissäveltäjien tuotannosta Sibeliuksesta, Kuulasta ja Hannikaisesta. Konsertin aloitti Jean Sibeliuksen Romanssi, jota seurasi Puusarja.

Ne oli valittu kuvaamaan Linnan Marttojen juurevaa ja sydämellistä yhdessäoloa. Säveltäjä Toivo Kuulan tuotannosta kuultiin tuttu rakastettu Häämarssi, jonka hän sävelsi ystäviensä Emmi ja Yrjö Putkisen häihin.

Ilmari Hannikaisen tuotannosta mukaan oli poimittu valssin sävelmiä, jotka tyylillisesti edustavat hänen romanttista puoltaan ja ranskalaista impressionismia. Konsertti huipentui 120-vuotta sitten 1899 sävellettyyn Jean Sibeliuksen Finlandiaan, samanikäiseen kuin Marttaliitto.

Konsertti oli suunnattu sekä Linnan Marttojen omille jäsenille että Hämeenlinnan alueen muiden marttayhdistysten jäsenille läheisineen. Matineaa juontamaan oli historiasta putkahtanut Fredrika Wetterhoff, Marttaliiton perustajan Lucina Hagmanin sydänystävä. Designer Pirjo Päivärinnan kehittelemä Linnan Marttojen 30-vuotisjuhlavuoden nimikkoleivonnaisen Idusta alkaen resepti julkistettiin tilaisuudessa.

Etelä-Hämeen marttapiiriin kuuluva hämeenlinnalainen Linnan Martat täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Yhdistys toimii aktiivisesti järjestäen jäseniltoja ruokaan, piha- ja puutarhanhoitoon, kädentaitoihin, liikuntaan ja hyvinvointiin, kirjallisuuteen ja kulttuuriin liittyen. Linnan Martoilla on myös kotouttamistoimintaa maahanmuuttajille ja se järjestää jäsenistölleen yhteisöllisyyttä kasvattavia ja virkistäviä lähimatkailuretkiä. Toimintaan voi tutustua kotisivuilla >>

Tuomas Nikkasen koostama ja esittämä pianokonsertti Ajan kuvia ilmensi Linnan
Marttojen raikasta yhdessä tekemisen iloa kunnioittaen samalla Marttojen 120-vuotisia perinteitä. Kuva: Linnan Martat

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here