Yliluonnollisia kokemuksia on koettu aina ja kaikkialla

0
645

Yliluonnolliset kokemukset ovat universaaleja, niistä on kerrottu kaikissa kulttuureissa ja kaikkina aikakausina. Vaikka yliluonnollisia kokemuksia ei ole kyetty luonnontieteellisesti todistamaan, niistä raportoi jopa 10–50 % ihmisistä.

Kirjo on laaja. Mukana on enteitä, ruumiista irtautumista, kokemuksia ufoista ja humanoideista, tuntemuksia hengistä ja voimista sekä jopa kirouksista ja riivaajista. Joskus ihmiset väittävät kokemuksilla olevan myös seurauksia omaan elämään. Nämä voivat olla neutraaleja tai mullistavia sekä positiivisessa että negatiivisessa mielessä.

Museo Skogsterissa kuullaan keskiviikkona 3.4.2019 esitelmä suomalaisten yliluonnollisista kokemuksista. Puhujana on aiheesta väitellyt sosiaalipsykologi Jeena Rancken. Esitelmä pohjautuu Ranckenin väitöstutkimukseen ”Yliluonnollinen kokemus. Tulkinta, merkitys ja vaikutus” (Vastapaino 2017). Tarkastelun kohteena oli erityisesti se, miten yliluonnollisten kokemusten kuvattiin nykypäivänä vaikuttavan niiden kertojien elämään.

Tilaisuus on osa Museokeskiviikkojen luentosarjaa, jossa kuullaan puheenvuoroja Hämeenlinnan kaupunginmuseon Henkimaailman juttuja -näyttelyn teemoista. Aiheina ovat muun muassa yliluonnollisen kokemus, kuolema, salatietieteet ja uskonnot.

Kello 17.00 alkavalle luennolle on vapaa pääsy. Seminaaritila Andersin 50 paikkaa täytetään saapumisjärjestyksessä. Esitelmä näytetään tarvittaessa reaaliajassa myös museon muissa tiloissa.

ke 3.4.2019 klo 17.00

Museo Skogster – seminaaritila Anders
Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna

Jeena Rencken. Kuva: Jonne Renvall

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here