Vauhdikas Ovista ja ikkunoista

0
271
Birgitta Putkonen, Sinikka Salminen, Johannes Korpijaakko ja Lasse Sandberg hurmaavat yleisön. Kuva: Hanna Mäkelä

Ovista ja ikkunoista, Hämeenlinnan Teatterin uusin ensi-ilta, on kuulemma harvoin näyttämöllä nähty komedia. Ranskalaisen Sebastian Thieryn moderni komedia kuvaa ahneuteen ja vainoharhaan sairastuneen ihmisen hillittömyyttä.

Niin tekee, mutta katsojaa alkaa jo ensimmäisen näytöksen puolivälissä kyllästyttää, kun tyhjästä ilmestyneistä rahoista jankkaaminen kestää ja kestää. Toisessa näytöksessä tahti kiihtyy, lopputulemaan saakka.

Naapurin korsto ilmestyy kyselemään kadonnutta omaisuuttaan. Meno käy entistä sekavammaksi, kunnes tarina saa äkkilopun.

Ei auta muuta kuin nostaa hattua kaikille neljälle näyttelijälle: Johannes Korpijaakolle, Sinikka Salmiselle, Lasse Sandbergille ja Birgitta Putkoselle heidän täydellisestä osaamisestaan jo ensi-illassa. Etenkin Korpijaakon ja Salmisen sananvaihto on sähäkkää ja  tapahtumarikasta. Kaiken lisäksi pari on näyttämöllä koko ajan herpaantumatta.

Birgitta Putkonen töpöttelee alistuneesti kodin Terese-siivoojana ja Lasse Sandberg jokerihahmoisena uhkaavana naapurina.

Arto af Hällströmin suomentaman näytelmän ohjaus on Samuli Reunasen, lavastussuunnittelu Juha Mäkipään, pukusuunnittelu Satu Suutarin, valosuunnittelu Veikko Pullin ja äänisuunnittelu Harri Kuittisen.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here