Taidemuseon Lasten lauantaissa tutustutaan Kalle Carlstedtiin ja grafiikkaan

0
260
Onnen lintu III. Kuva: Hämeenlinnan taidemuseo.

Tulevan Lasten lauantain 8.2. teemana on grafiikka, johon tutustutaan Hämeenlinnan taidemuseon Kalle Carlstedtin näyttelyssä. Koko perheen tapahtumaan on vapaa pääsy klo 10-16 ja päivän ohjelmassa on taidevartteja ja nonstop-työpaja.

Kalle Carlstedt (1891–1952) oli taidokas taidegraafikko. Taidemuseon näyttelyssä tutustutaan taidegrafiikan uranuurtajana tunnetun Carlstedtin monipuoliseen tuotantoon. Sääksmäellä asuneen taiteilijan aiheet liittyivät usein kotiseudun luontoon ja maisemaan. Lasten lauantaina näyttelyssä on lapsiyleisölle suunnattuja taidevartteja klo 10, 11, 12, 13, 14 ja 15, joissa tutustutaan lyhyesti Kalle Carlstedtin taiteeseen.

Lasten lauantain työpajassa lapsista kuoriutuu oikeita graafikoita! Onnen lintu on yksi Kalle Carlstedtin tunnetuimmista teoksista. Grafiikanpajassa klo 10-16 lapset pääsevät kokeilemaan oman Onnen lintu -grafiikanvedoksen tekoa.

Hämeenlinnan taidemuseon Lasten lauantait ovat koko perheen tapahtumia, joissa kurkistellaan taidemuseon ajankohtaisiin näyttelyihin ja touhuillaan taidetehtävien parissa. Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista ja siihen on koko perheelle vapaa pääsy. Taidemuseon tapahtuma on osa hämeenlinnalaisten kulttuurilaitosten Lasten lauantai -tapahtumasarjaa, joka tarjoaa laadukasta lastenkulttuuria lukuvuoden jokaisena viikonloppuna.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here