Yritystoimintaa kulttuuri lähtökohtana

0
627
Outi Vinkki ja dulcimer-soitin, jonka saundi muistuttaa enemmän kannelta kuin kitaraa. Sen esikuva on Mountain dulcimer, jonka sukulaissoittimia ovat muun muassa psalttari, qanun ja sitrasoittimet. Kuva: Ulla Heinonen

Osa-aikainen yrittäjä ja kotiäiti, ammattimuusikko patistelee lapsiaan soittoläksyjen pariin, mutta ei soita itse. Tähän ristiriitaan iittalalainen Outi Vinkki eräänä päivänä heräsi. Sisko, kuvataiteilija ja muusikko Liisa Rasinkangas ehdotti yhteismusisointia, johon lapsetkin pääsisivät halutessaan mukaan.

Lähtökohdat Iltamat Iittalassa -yritykselle oli tavallaan lausuttu. Vinkkien pirtti täyttyi yleisöstä ensin slaavilaisen musiikin iltamissa ja toisen kerran mustalaismusiikin iltamissa. Outi Vinkki on kiinnostunut kehittämään kulttuurista kasvavaa yritystoimintaa. Yritystoimintaa, jossa yhdessä tekemisestä syntyy liiketoimintaa.

”Perinteinen klassisen musiikin tiukka konserttiperinne ei niinkään kiinnosta minua. Enemmän kiinnostavat kohtaamiset, elävän musiikin ja yleisön vuoropuhelu sellaisessa ilmapiirissä, jossa virheitä ei ole olemassa. On vain musiikkia ja elämyksellistä vuorovaikutusta”, Outi Vinkki sanoo.

Outi Vinkki on opiskellut pianonsoittoa, ja valmistunut musiikkipedagogiksi soittimenaan fagotti. Opiskelun ja työn ohessa hän on myynyt hyvinvointialantuotteita ja palveluja yrittäjänä.

Kovan klassisen koulutustaustansa ansiosta hän yhdistelee Iltamat Iittalassa -yrityksessään mielellään amatöörimuusikkojen osaamista ja tiukkaa ammattilaisuutta.

Kahdet iltamat pilottikokeiluna

Iltamat Iittalassa toteuttaa kevään aikana kaksi teemallista ja tunnelmallista elämyspäivää Iittalassa. Teemapäivät yhdistelevät tekijöidensä osaamista uudella tavalla. Tarkoitus on testata käytännössä teemapäivien toimivuus, jotta niitä voidaan jatkossa myydä esimerkiksi työhyvinvointipäivän ohjelmapaketteina yrityksille. Pilotti-teemapäivät toteutetaan AVEKin Crema-tuella ja ne ovat kaikille avoimia tilaisuuksia.

Päivään kuuluu työpaja, vegaani-illallinen sekä ohjelmalliset musiikki-iltamat. Ensimmäinen teemapäivä on maaliskuussa, sen työpajan ohjaa kuvataiteilija Liisa Rasinkangas. Työpajan nimi on Luovasti maalaten.Työpajan jälkeen nautitaan Mariia Kotilan toteuttama vegaaninen illallinen. Illallisen jälkeen nautitaan Löytöretki pyhään -konsertista.

Toinen teemapäivä pidetään toukokuussa. Sen työpajassa otsikkona on Puheen flow eli vaikuttavan ja kestävän äänen työpaja. Mariia Kotilaisen vegaani-illallisen jälkeen konsertissa esitetään Balladin kaikuja – löytöretki balladien tunnelmiin.

Yleisö voi ostaa työpajoihin, illalliselle tai konsertteihin lippuja myös erikseen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here