Koti-ARXantai tuo lastenkulttuuritapahtuman kotiisi

0
471

ARXantai-tapahtumilla on vuosia jatkunut perinne Hämeenlinnan seudulla. Lapset aikuisineen ovat monta kertaa vuodessa saapuneet sankoin joukoin ARX-taloon nauttimaan esityksistä ja osallistumaan työpajoihin. Nyt tehdäänkin päinvastoin: ARX tuo tapahtuman koteihin!

Lauantaina 18.4. järjestettävä Koti-ARXantai on lastenkulttuuritapahtuma, johon voi osallistua lähtemättä mihinkään. Virtuaalinen ohjelma löytyy verkkosivuilta sekä ARXin some-kanavilta. Tapahtumaan osallistuminen onnistuu kotisohvilta ja -keittiöistä ympäri maailmaa.

ARXantai-tapahtumat ovat kuusi kertaa vuodessa järjestettäviä maksuttomia, koko perheen lauantaitapahtumia, joiden ohjelma koostuu teemanmukaisista työpajoista, näyttelyistä, teatteriesityksistä ja konserteista. Ohjelma soveltuu aivan pienemmistä alkaen isompiin, aikuisia unohtamatta.

Koti-ARXantain ohjelma

Koti-ARXantai järjestetään lauantaina 18.4. klo 10-13. Aamupäivällä ohjelmassa on sekä liveosuuksia että ennakkoon nauhoitettua ohjelmaa. Nukketeatteri Ofelian viehättävä Pihlajan lasten seikkailu kertoo metsämökillä tapahtuvan tarinan. Esitys soveltuu yli 3-vuotiaille. Live-askartelutuokiossa tehdään tölkistä koti, ja välillä lauletaan kotiaiheisia yhteislauluja. Mukavaa tekemistä iltapäivään tarjoavat omatoimityöpajat, joiden ohjeet julkaistaan tapahtuman alkaessa. ARXin taidekasvattajat antavat etäopastusta askarteluun klo 13 saakka.

Onnistuneen ARXantai-kokemuksen takaamiseksi suosittelemme valmistautumaan ennakkoon. ARXin verkkosivuilta ja somesta löytyy sekä askartelutarvikkeiden lista että ohjeet eväskattaukseen.

Osallistu virtuaalitapahtumaan ARXin kanavilla:
–          www.hameenlinna.fi/arx
–          Facebook: https://www.facebook.com/events/245519030174616/
–          Instagram: @arxgrammi

ARX tuottaa tartuntavaarattomia lastenkulttuuripalveluja kotien etäarkeen

Poikkeuskeväänä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX on mukauttanut myös muut palvelunsa etämuotoon. ARXin Kotivara tarjoaa tartuntavaaratonta taidetta etäarkeen kotona sinnitteleville lapsille aikuisineen. Joka arkiaamu ARXin verkkosivuilla ja somekanavilla julkaistaan uusi, hauska toimintavinkki.

Tiistait ja torstait ovat suunnattu taaperoille, mutta kaikki työpajailut taipuvat monen ikäisille. Osa vinkeistä on suunniteltu niin, että ne antavat vanhemmalle mahdollisuuden syventyä etätyöhön, ja osa taas tarjoaa mukavaa taidetouhua yhteisiin hetkiin. Ohjeissa käytetään arkisia materiaaleja ja välineitä, joita löytyy ihan tavallisista kodeista.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here