Musiikkia pääsiäiseen tallenteina ja verkkokonsertteina

0
280

Perinteikkäitä pääsiäiseen liittyviä kuoro- ja muita musiikkiesityksiä on jouduttu koronan vuoksi perumaan. Tässä linkki muutamiin tallenteisiin, joista voi katsoa ja kuunnella aiemmin tallennettuja esityksiä sekä muutama linkki tuleviin esityksiin.

Helsingin Sanomat näytti Cantores Minores -kuoron tallenteen J. S. Bachin Johannes-passiosta digitilaajilleen pitkäperjantaina. Johannes-passion esitys on taltioitu monikameraversiona vuosi sitten keväällä, 17. huhtikuuta 2019 Helsingin tuomiokirkossa pidetystä teoksen esityksestä.

Gioachino Rossinin Stabat Mater on tallenne vuodelta 2011. Sen esittävät Anna Netrebko sopraano, Marianna Pizzolato mezzosopraano, Mathew Polenzani tenori ja Ildebrando D’Arcangelo basso, Accademia Nazionale di Santa Cecilian orkesteri ja kuoro johtajanaan Antonio Pappano.

Anna Netrebko ja Marianna Pizzolata esiintyvät myös tässä kolme vuotta sitten Dresdenin Frauenkirchenissä tallennetussa esityksessä Giovanni Battista Pergolesin Stabat Materista. Orkesterina on Staatskappelle Dresden johtajanaan Bertrand de Billy.

Vantaan seurakunta lähettää musiikkiesityksiä verkossa. Seurakunnan nettisivuilla on listaus toteutuvista konserteista.

Andrea Bocelli esittää pääsiäiskonserttinsa Milanon tuomiokirkosta sunnuntaina 12.4.2020 klo 19.

Seurakunnat ovat siirtäneet toimintansa verkkoon. Pääsiäisen ajan hartauksia ja jumalanpalveluksia on siis mahdollisuus seurata kotona verkon kautta suorana tai tallenteena. Tässä muutamia linkkejä seurakuntien sivuille.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Hauhon seurakunta

Kalvolan seurakunnan hiljaisen viikon hartaus

Lammin seurakunta

Suomen ortodoksinen seurakunta lähettää jumalanpalvelukset verkkolähetyksenä.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here