Virtuaalisia musiikkielämyksiä

0
431

Kaipaatko eniten elävää musiikkia? Kaipaatko sitä yhteisöllisyyttä, jota elävän musiikin kuunteleminen ja mukana laulaminen tuottavat? Voiko kotona päästä livekeikkatunnelmiin? Sen voi testata nyt.

Julkaistu 14.4.2020:
Eero Hämeenniemi: ”Soitan live-stream impromeditaatiokonsertit kolmena keskiviikkona 15.4.; 22.4. ja 29.4. kello 18:00. Tilaisuudet kestävät alle tunnin, ja ne voi kuunnella makuultaan kuulokkeilla tai ihan miten sinulle sopii. Teen hyvin vapaita improvisaatioita pianolla barokkimusiikin, jazzin ja intialaisen musiikin teemoista. Teemat ovat vain inspiraation lähteitä, enkä noudata mitään valmiita rakenteita, asteikkoja tai ragoja.
Tapahtumat toteutetaan yhteistyössä Keravan kirjasto- ja kultuuripalveluitten sekä taidemuseo Sinkan kanssa.”
Vinkki löytyi Facebookin ryhmästä Vinkataan kulttuuria kotisohville – Pelastetaan toisemme tylsyydeltä!

Julkaistu 11.4.2020:
Berliinin filharmoonikot esittävät konsertteja digitaalisessa konserttisalissa.

Andrea Boccelli lähettää pääsiäiskonserttinsa omalla youtube-kanavallaan sunnuntaina 12.4.2020. Linkistä löytyvän jutun lopussa on linkki Bocellin kanavalle.

Radion sinfoniaorkesteri tarjoaa kevääseen uusinta nykymusiikkia, barokkia ja klassikoita. RSO:n loppukevään kamarimusiikkisarjassa kuullaan vielä kuusi konserttia, joiden suorat lähetykset nähdään Ylen kanavilla 15.4., 24.4., 29.4., 8.5., 13.5. ja 27.5. klo 19.

Julkaistu 8.4.2020:

Koronakonsertit.fi on sivusto, jolla ilmoitetaan artistien tulevista ja toteutuneista nettikeikoista. Tietoja kerätään ensisijaisesti elävästä musiikista eli live-keikoista, jotka striimataan netissä. Koronakonsertit.fi toimii vapaaehtoisvoimin ei-kaupalliselta pohjalta. Sivusto ei edusta ketään yksityistä tahoa. Musiikin genrejä ei ole mitenkään rajattu, vaan tulevien keikkojen listalla on niin heprean ja latinankielistä pääsiäismusiikkia, klassisia konsertteja kuin räp-musiikkiakin. Koronakonsertit.fi -sivustolla on myös mahdollista tukea muusikoita vapaaehtoisella pääsymaksulla.

Ylen Olohuone -palvelussa on mahdollista nähdä suorissa lähetyksissä musiikkia, kuvataidetta, teatteria, näyttelyitä, urheilua, luontoa, viisuja ja tuttujen ohjelmien erikoisjaksoja sekä osallistua ohjelman tekemiseen. Voit olla mukana kasvona virtuaaliyleisössä, lähettää kuvia, toivoa, äänestää, kommentoida tai keskustella studiossa olevien kanssa. Virtuaalinen läsnäolo on molemminpuolista. Kotisohvalta näkee esiintyjät ja studion lavallaolijat näkevät puolestaan yleisön. Kuvat saadaan kiertoon: #yleolohuone

Keikalla.fi on Lippu.fi:n, Rockwayn ja Muusikkojen liiton verkkoalusta, joka tarjoaa kuluttajille kulttuurielämyksiä virtuaalimuodossa. Liput ovat myytävänä osoitteessa Lippu.fi. Löydät kaikki Keikalla.fi -tapahtumat kirjoittamalla Lippu.fi:n hakukenttään ”keikalla.fi”. Onnistuneen oston jälkeen saat pääsylippukoodin ja ohjeet sen lunastamiseen. Voit myös lunastaa katseluoikeuden joidenkin artistien keikkojen jälkitallenteeseen.

Ruutu Live avaa ovet artistien treenikämpille ja tarjoilee katsojille uniikin musiikkielämyksen, jonka voi nauttia omalta kotisohvalta. Livejä on tarjolla aina torstaisin ja perjantaisin. Ruutu Livet ovat Ruutu+-tilaajien katsottavissa. Niistä ei jää tallenteita Ruutuun.

Tamperelainen SWÄG-kollektiivi on rakentanut virtuaalisen klubiympäristön, jossa hahmo liikkuu keikalta toiselle luomansa avatarin avulla.

Iltamat Iittalassa -on perustanut YouTube-kanavan, jonka tilaamalla pääsee laulamaan yhdessä tuttuja lauluja.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here