Taidenäyttely tulee luo

0
510
Pirkko Pullinen-Valtonen ja kaivonrenkaisiin toteutettu Ilmalento-maalaus Iittalan taideasemalla. Kuva: Susanna Mattila

Koronan vuoksi ei tarvitse pitää paussia taiteesta. Vaikka taidemuseoiden ja gallerioiden ovet pysyvät vielä tovin kiinni, lähde tutustumismatkalle virtuaalisesti. Uusi materiaali lisätään jutun alkuun.

Julkaistu 14.4.2020:
Yli 200 ilmaista taidekirjaa ladattavissa Guggenheimin sivuilta. Vinkki löytyi Facebookin ryhmästä Vinkataan kulttuuria kotisohville – Pelastetaan toisemme tylsyydeltä!

Julkaistu 11.4.2020:
Flamish Masters 2018-2020 on sivu Facebookissa, jossa nähdään ensiesitys videosta, jolla Fine Arts Belgium n johtaja Michel Draguet esittelee maailman toiseksi suurimman kokoelman Pieter Bruegelin mestariteoksia. Ensiesitys on keskiviikkona 15.4.2020 klo 20 Suomen aikaa.

Julkaistu 10.4.2020:
Huhtikuussa Arvi Kariston katu 9:n ikkunanäyttelyt tarjoavat taidetta ohi kulkevien ihmisten iloksi. Galleria Paperihuoneen ikkunoiden ääreen kannattaa pysähtyä tutkiskelemaan lukuisia yksityiskohtia, joita löytyy  taiteilija Teemu Heikkisen valokuvista, veistoksista, piirroksista sekä videoista.

Hämeenlinnan julkiset veistokset on listattu Hämeenlinnan kaupungin nettisivuille. Tulevia kävelyretkiä voi hyvin suunnitella kantakaupungissa siten, että pyrkii mahduttamaan reitille esimerkiksi mahdollisimman monta julkista veistosta.

Julkista taidettä löytyy myös pitäjistä. Iittalassa on naivistinen Taideasema, jonka teokset heräävät henkiin AR-toteutuksina, linkistä löydät ohjeen niiden katselemiseen. Iittalassa on myös Tapio Wirkkalan suunnittelema muistomerkki Elämän laiva Kalvolan kirkon vieressä olevalla sankarihautausmaalla.

Naivistit Iittalassa kesänäyttelyyn pääsee toukokuussa tutustumaan yksityisillä näyttelykierroksilla. Liput ovat myynnissä Hämeenlinna Experience -sivustolla. Kierrokselle pääsee 4 henkilöä kerrallaan, ja yksi kierros kestää tunnin.

Kansallisgallerian kokoelmissa on lähes 40 000 teosta, joihin kaikkiin voi tutustua verkossa. Samalta sivulta pääset myös Kimmo Ohtosen opastamana hänen valitsemiensa teosten äärelle, jos kaipaat selostusta kuvien tutkimiseen.

Julkaistu 7.4.2020:
Naivistista taidetta on nähtävillä Naivistit Iittalassa -säätiön taidelainaamossa. Kurkista taidelainaamon tarjontaan ja anna värien ja ilon viedä mennessään!

Sukukokous, Kikka Nyrén.
Tanssikengät

Hämeenlinnan taidemuseo esittelee näyttelyjään Facebook-sivuillaan ja muissa somekanavissaan. Tässä lisää tietoa Anni Rapinojan Luonnon helmassa -näyttelyyn liittyvistä esittelyistä. Tästä linkistä pääset videoon, jossa kerrotaan miten puolukan lehdistä voi tulla kengät.

Kuvataiteilija Anni Rapinojan (s. 1949) työtovereita ovat metsän eläimet ja kasvit. Kun hän astuu työhuoneestaan pihamaalle ja metsään, luonto tarjoaa hänelle kaiken tarvittavan, kuitenkin aina omilla ehdoillaan.

 

Yksityiskohta_Teoksestsa Bright_Thoughts_Raija_Jokinen
Yksityiskohta Raija Jokisen teoksesta Bright Thoughts.

Voipaalan taidekeskus Valkeakoskella tarjoaa virtuaalikierroksen Raija Jokisen näyttelyssä Facebookissa. Vuoden 2020 tekstiilitaiteilijaksi valitun Jokisen näyttely on hänen 30-vuotisjuhlanäyttelynsä. Kuva ylhäällä Jokisen näyttelystä. Taiteilija Raija Jokinen koostaa kuvia arkisen olemisen tilanteista ja käänteistä kuitu kerrallaan. Keskiössä on ihmisen hahmo, tyyppi, joka on kuka vaan ja jossa heijastuvat sisäiset ja ympäristön tunnelmat. Ulkoinen vaikuttaa sisäiseen ja päinvastoin, mutta missä kulkee rajapinta niiden välillä?

Kukka Pitkänen, Ajokas, lyijykynä, 2020.

Kukka Pitkäsen Ajokkaat -näyttelyyn Galleria KONEessa pääset tutustumaan tästä linkistä. Ajokkaat on Pitkäsen 10. yksityisnäyttely.

Tämä on päivittyvä uutinen. Lisäämme juttuun linkkejä virtuaalisiin taidenäyttelyihin sitä mukaa kuin niitä löydämme tai saamme niistä vinkkejä. Vinkkejä voi lähettää Kulttuurikiikarin sähköpostiin: info@kulttuurikiikari.fi

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here