Tylsistymistä karkuun improilemalla

0
409
Iloinen impro -työpaja vie Hämeenlinnan keskustan puistoihin, turuille ja toreille leikkimään ja improvisoimaan. Kuva: Ulla Heinonen
|*Mainossisältö*| ”Yhdessä leikkiminen ja nauraminen on ihan parasta rentoutumista ja siinä samalla voi oppia jotakin uutta itsestään, löytää ratkaisun johonkin haasteeseen tai saada loistavia uusia ideoita elämäänsä”, sanoo näyttelijä Henna-Maija Alitalo.
Henna-Maija Alitalo. Kuva: Ulla Heinonen

Henna-Maija on ollut ammattinäyttelijä jo melkein 30 vuotta. Noin 15 vuotta sitten hän hurahti ohjaamiseen ja kouluttamiseen. Hän ohjaa harrasteryhmien teatteria, antaa esiintymisvalmennusta ja työhyvinvointikoulutusta.

”Olen hyvin sosiaalinen ihminen: nautin työskentelystä ihmisten kanssa ja haluan nimenomaan tuoda iloa ihmisten elämään työni avulla.”

Teatterin ja improvisaation avulla on mahdollista haastaa itseään tekemään jotain uutta ja erilaista, kasvattaa rohkeutta heittäytyä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Voi olla, että teatterileikeissä herää luovuus ja syntyy uusia ajatuksia. Ryhmässä hullutteluun heittäytyminen ja omien rajojen koettelu kasvattaa me-henkeä ja voimaannuttaa.

”Tai sitten vaan tulee ihan hiton hyvä fiilis leikkien ja yhdessä nauraen”, Henna-Maija sanoo ja heläyttää päälle hennamaijamaisen heleän naurunsa.

Ilon jakaminen on Henna-Maijasta juuri nyt, koronarajoitusten aikana äärimmäisen tärkeää. Teatterileikkeihin heittäytymällä pääsee helposti eroon tavanomaisesta arjesta ja sen rutiineista, jotka voivat jo puuduttaa etätöineen ja -kouluineen.

”Leikimme yhdessä helppoja ja hauskoja teatterileikkejä improvisoiden, heittäytyen johonkin normaalista poikkeavaan toimintaan rennolla otteella. Voi olla, että saamme aikaiseksi hupaisan performanssin torilla ja saamme jopa yleisöä esityksellemme tai sitten leikimme puistossa puiden katveessa katseilta piilossa nauraen yhdessä omille jutuillemme,” Henna-Maija kuvailee työpajaa.

Workshop ei vaadi mitään erityisosaamista eikä välineitä, mutta se sopii myös harrastajateatteriryhmille, jotka jo ehkä kaipaavat tärkeän harrastuksensa pariin. Koronarajoitusten ollessa voimassa ryhmän koko on rajoitettu yhdeksään henkilöön, mutta kun rajoituksista päästään voi mukaan tulla 12 osallistujaa. Iloinen impro -työpajan voi myös tilata Henna-Maijalta suoraan.

”Voit olla oma ihana itsesi avoimin mielin tässä pienessä porukassa! Sinulla voi olla kokemusta näyttelemisestä, tai sitten vain halu heittäytyä ja kokea jotain uutta. Kokoonnumme ulkona, Hämeenlinnan keskustan puistoissa tai torilla, missä turvavälien pitäminen onnistuu. Kokoontumispaikka voi olla vaikkapa torin suihkulähde, mutta se voidaan sopia muuallekin”, Henna-Maija kertoo.

Tästä linkistä pääset varaamaan paikkasi kevään Iloinen impro-työpajoihin.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here