|*mainossisältö*| Janakkalalainen Erja Niemelä tietää, että luontoretkellä on iso merkitys ihmisen hyvinvoinnille. Pelkästään vihreä väri eri sävyineen rauhoittaa ja saa ihmisen keskittymään.

Erja Niemelä, Luontoisa tietää miten luonto vaikuttaa ihmismieleen.

”Tutkitusti jo 10 minuutin oleskelu luonnossa laskee verenpainetta, 20 minuutissa mieliala kohenee, tunnin kuluessa tarkkaavaisuus lisääntyy ja kahden tunnin oleskelu vaikuttaa jo immuniteettiinkin! Useamman tunnin metsäretki tai oleskelu lunnossa lisää positiivisia tunteita ja muutaman päivän retki vähentää stressihormoneita, vaikuttaa veren sokeriarvoihin, lisää elinvoimaisuuden tunnetta”, Erja Niemelä luettelee, ja hän todella tietää mistä puhuu.

”Ja se haltioitumisen tunne, mikä tulee, kun olet todella läsnä ja havainnoit luonnon eri asioita: lintujen äänet, tuulen humina, tuoksut, sammalen pehmeys ja kauneus, se on ihan uskomaton fiilis! Itse lähden samoilemaan metsään viimeistään siinä kohtaa, jos on esimerkiksi joku työasia, joka vaan junnaa paikallaan ja pitäisi saada ratkaisuja aikaiseksi. Yleensä se auttaa ja tulee monta muutakin uutta ideaa. Ihan vain puolen tunnin tai tunnin kävelyllä.”

Tänä keväänä Erja ja hänen yrityksensä Luontoisa oli kokonaan uuden edessä, kun koronapandemia vei kaikki työkeikat. Mielessä kävi jo koko yritystoiminnan tunkeminen pöytälaatikkoon, kunnes Hämeenlinna Experiencestä otettiin yhteyttä. Erja oli kuitenkin jo kuullut Doerzista aiemminkin ja kiinnostunut.

”Kuulin radiosta haastattelun syksyllä, jossa tätä esiteltiin. Minun korviini elämysverkkokauppa tuntui jotenkin helposti lähestyttävältä ja mielenkiintoiselta juuri siksi,
että tarkoitus on tarjota ihmisille nimenomaan elämyksiä. Alustan kotimaisuus on tietysti iso plussa. Ja se, että Doerzin käyttöön liittyviin ongelmiin saa helposti ja nopeasti asiantuntevaa suomenkielistä apua. Sillä on ainakin minulle iso merkitys”, hän kertoo.

Janakkalan vanhin puu.

Koronakevään paniikin jälkeen ajatus uudesta myyntikanavasta pakotti miettimään tarkemmin mitä on tapahtunut ja miten tästä jatketaan. Nyt Erja on tehnyt ensimmäisen elämystuotteensa Hämeenlinna Experienceen, Luontoretki Laurinmäellä. Retkelle lähdetään näkemään ja kokemaan kaunis lehtoluonto Erjan opastuksella. Laurinmäki keskiaikaisen Janakkalan kirkon kupeessa ja kahden linnavuoren läheisyydessä kätkee monenlaisia tarinoita ja uskomattoman kaunista luontoa; uhrilehto, lähteikkö, kievarialue ja maailmansodan aikaiset juoksuhaudat. Määkynmäeltä näkyy Hakoisten linnavuori ja kauniisti siintävä Kernaalanjärvi.

”Nämä kohteet ovat olleet monenlaisten tapahtumien keskipisteessä vuosisatojen ja jopa tuhansien vuosien ajan! Niiden tarinoihin tutustutaan retken aikana”, Erja lupaa.

Laurinmäen retkien lisäksi Erjalla on tekeillä melontaretki ja yöpymistä metsässä Hämeenlinna Experienceen. Retkipäiviäkin on luvassa lisää, vaikka kaikki Erjan tuotteet ovat tarjolla myös on demand.

Erja Niemelä on erä- ja luonto-opas, ja sairaanhoitaja toiselta ammatiltaan. Hänen johdollaan retkelle on varmasti turvallista lähteä. Hän on viihtynyt lapsesta asti luonnossa, samoin hän on aina ollut kiinnostunut historiasta. Luontomatkailuyritys Luontoisan hän perusti kymmenen vuotta sitten.

”Missionani on saada ihmiset innostumaan lähimatkailusta sekä luonnosta. Olen suorastaan innoissani aina kun saan kertoa luontojuttujen lisäksi myös historiallisista tapahtumista.”

|*mainossisältö*|

Varaa luontoretki Erjan kanssa tästä linkistä.

Laurinmäen alueella laiduntaa kesäisin lampaita.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here