Syksyn lomalla tai ihan muuten vaan voi lähteä aikamatkalle elokuvamaailmaan, Mänttään. Taidekaupungin Gustaf-museossa on ensi vuoden tammikuun loppuun saakka avoinna katsaus italialaisen elokuvamaailman pukuihin menneiltä vuosikymmeniltä. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Claudia Cardinalen rooliasu Viscontin ohjaamassa Tiikerikissassa.

Glamour – Pukuloistoa valkokankaalla -näyttelykokonaisuus esittelee 50 italialaisen Tirelli Costumi -studion luomaa elokuva-, teatteri-, ooppera- ja tv-sarjapuvustoa. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Elizabeth Taylor nähtiin tässä puvussa Kuinka äkäpussi kesytetään 1967.

Siellä voit ihailla Elizaberth Taylorin pukua elokuvasta Kuinka äkäpussi kesytetään (1967) kuin myös luomuksia Fellinin, Fornantin ja Coppolan elokuvista. Näyttelyssä esitetään ensimmäisen kerran elokuvapuvustokokonaisuuksia näin laajasti, myös ompelijoiden ja muiden käsityöläisten kannalta. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Ludvwig II:n puku vuodelta 1975.

Gustafin näyttelyn puvut, kymmenet hatut, asusteet, korut, luonnokset ja kangasnäytteet ovat osa Tirellin kokoelmaa. Se sisältää noin 200 000 elokuva- ja 15000 aitoa historiallista pukua. Edustettuina ovat  muodin aikakaudet 1500-luvulta nykyaikaan.

Ompelimossa voi ihailla Tirelli Costumin työtapoja ja työntekijöiden kuvia. Vitriineissä sädehtii upeita koruja ja muun muassa Viscontin Ludwig II:n (1975) kruunu ja valtikka.

Maria Callasin puku La Traviata-oopperassa vuodelta 1955.

Glamour on suunniteltu ja rakennettu nimenomaan Gustafin tiloihin. Näyttelyyn liittyy lokakuussa myös elokuvanäytöksiä.

 

 

 

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here