Hämeenlinnan teatteri ja teatterin ystävät ovat odottaneet rajoitusten purkua kuin kuuta nousevaa, ja odottaa saadaan edelleen. Kaikki esitykset on siirretty syksyyn.

Hämenlinnan teatterin syksy on tunteita täynnä, kun ensi-iltaan tulevat Järki ja tunteet, Jäniksen vuosi, Illallinen ja Kohtauksen partaalla. Joulun tunnelmaan päästään jälleen Viirun ja Pesosen jouluvalmistelujen mukana.

Jane Austenin romanttinen klassikon sanoma on ajaton: Jokaisen on löydettävä oma tapansa olla onnellinen. Jane Austen vie katsojan 1800-luvun Englantiin ja kertoo tarinan tunnekuohuista, naisen asemasta ja luokkayhteiskunnasta niin terävästi ja huumorilla, että siihen on helppo samaistua myös 2020-luvun Suomessa. Ensi-ilta lokakuussa 28. päivä.

Jäniksen vuosi on tarina Vatasesta ja jäniksestä vauhdikkaalla karkumatkalla yhteiskunnan oravanpyörästä. Ihmisen ja ympäristön haavoittuvaa suhdetta valottava road-trip täynnä tunnistettavia rouheita tyyppejä ja hitusen toivoa ja rakkauttakin. Ohjelmistossa 16.9. alkaen.

Herman Kochin menestysromaanin pohjalta dramatisoitu näytelmä Illallinen on kahden pariskunnan ympärille kiertyvä psykologinen trilleri. Tämä vaikuttava esitys jäi kaikilta näkemättä keväällä, joten nyt se tulee uudelleen!

Paul ja Claire tapaavat Paulin veljen Sergen ja hänen vaimonsa Babetten hienossa ravintolassa. Heidän teini-ikäiset poikansa ovat sekaantuneet järkyttävään tapahtumaan. Salaisuudet paljastuvat ja jännitteet kasvavat ruokalaji ruokalajilta.
Varmaa on vain se, että tämän illan jälkeen mikään ei ole ennallaan. Ohjelmistossa 4.9. alkaen.

Kohtauksen partaalla on toinen esitys, joka kaikilta jäi näkemättä tänä keväänä. Ranskalaisen näytelmäkirjailija Viktor Haïmin loistava teksti on kirpeänjulma ja hullunhauska kahden naisen valtapeli.

Alun silkkihansikkaat vaihtuvat nopeasti henkisiin nyrkkeilyhanskoihin, joiden timakoilla iskuilla tähdätään sumeilematta vyön alle. Ohjelmistossa 3.9. alkaen.

Joulukuussa jännitetään, meneekö joulu ihan pilalle. Tarina alkaa, kun pakkanen hellittää, ja Viiru ja Pesonen pääsevät vihdoinkin kauppaan ja hakemaan joulukuusta. Voi, himpuran himpura, Ukko Pesosen jalka jäi kelkan jalaksen alle ja se sattui. Mitäs sitten tapahtuukaan? Ohjelmistossa 2.12. alkaen.

Katso teatterin esittelyvideo tästä.

Kohtauksen partaalla, rooleissa Katariina Kuisma-Syrjä ja Johanna Reilin. Kuvat: Terho Aalto, Hämeenlinnan teatteri.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here