Galleria RaamiDaamit ja taidetta Hämeenlinnassa

0
380

Hämeenlinnassa on monenlaisia erilaisia taidenäyttelytiloja – yksi niistä Galleria RaamiDaamit löytyy Kehystämöliike RaamiDaamien tiloista Verkatehtaalta.  Viehättävän ja kodikkaan kehystämön tiloissa on gallerian lisäksi kahvila ja vanhojen tavaroiden myyntiä. Tuulikaapissa on yleensä pieni erillinen näyttely ja kahvilan tiloissa on myytävänä Ulla Kauhasen ja Mari Isotalon taidetta.

Tänään galleriassa avautui raahelaisen taiteilijan ja runoilijan Jari Janssonin näyttely – Sadot, sarat – perinteisten heinäseipäiden ja sumuisten maalaismaisemien inspiroimia kauniita värikkäitä teoksia. Pienen gallerian näyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Ja Jarin näyttely on siellä siis helmikuun ajan.

Taidetarjontaa löytyy ympäri Hämeenlinnaa, kun räntäsade ei oikein houkuttele luontoretkille, onneksi taidetta on tarjolla runsaasti ja virkistäviä löytöretkiä voi tehdä myös taiteen pariin. Verkatehtaalla on myös GalleriaKone ja taidelainaamo – Riikka Lenkkerin ”Insomnia” -näyttely avautui eilen. Avajaisissa oli ilahduttavan paljon väkeä.

”Luonnon helmaan” pääsee Hämeenlinnan taidemuseossa 14.2.2020 avautuvassa Anni Rapinojan näyttelyssä. Ja vielä ehtii poikkeamaan ”Kotimaan kasvot” ja ”Kalle Carlstedt” näyttelyissä.

Happiness – Jari Jaatinen

Hämeenlinnan kirjastolta Wetteriltä 2. kerroksesta yläaulan näyttelytilasta on kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä – vielä viikon ajan
– Jari Jaatisen ”Akvarelleja ja Akryylitöitä” . Sitten on Maritta Pentttisen Iloa ja mielenrauhaa” akvarellinäyttelyn vuoro.

Cafe Laurellilta Sibeliuksenkadulla esittellään Hämeenlinnan taiteilijaseuran kuukauden taiteilijan töitä. Helmikuun alusta esillä on Heikki O. Jokisen Vaikutelmia tutuilta kulmilta”Hämeenlinnan taiteilijaseuran taiteilijoiden teoksia on esillä myös Mehiläisessä.

Hämeenlinnan arkistolla on Hämeenlinnan taiteilijaseuran kevätnäyttely – 14.2.2020 asti.

Käsityöpuoti Willa Vaskesta löytyy pieni Galleria Willa, jossa vaihtuvia näyttelyitä. Helmikuussa avautuu Teija Koseniuksen ”Tuulenkeveä” taidemyyntinäyttely 11.2.-23.2. Myös Nooran Viinibaarissa on myös vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Kumppanuustalolta löytyy helmikuun ajan Keramiikkataiteen näyttely. Toisen kerroksen aulassa on esillä Virpi Katinkosken viehättäviä teoksia. Tämän näyttelyyn törmäsin sattumalta, kun olin menossa Luonnonperintösäätiön tilaisuuteen. Etsivä löytää myös taidenäyttelyitä sattumalta.

Helmikuun ajaksi Galleria Paperihuoneelle tulossa Luiza Lehtisen näyttely ”Samskaras”  ja grafiikanpajalla Ilma Tahvanaisen piirustuksista koostuva näyttely ”Taidehistoriallisia kohtaamisia”. Uudet näyttelyt avautuvat ensi viikolla.

Monesti olen miettinyt miten tämän taidetarjonnan – yli 10 taidenäyttelyä ympäri kaupunkia, saisi paremmin esille ja helpommin löydettäviksi, siis eri näyttelyt ja taiteilijat, galleriat ja muut näyttelypaikat, aukioloajat & päivät ja näyttelyjen kestot. Näiden lisäksi näyttelyt ympäri Kanta-Hämettä ja vielä kesäkauden näyttelytarjonnan. Tarjontaa on runsaasti ja useat näyttelyistä vaihtuvat kuukausittain. Tiedon etsiminen vie aika lailla aikaa, vaikka eri paikat jo tuttuja ovatkin. Toivottavasti siihen löytyy vielä ratkaisu.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here