Kiinalaisen uuden vuoden viettoa Hämeen linnassa

0
274

Metallirotan vuosi on täällä! Rotta on kiinalaisen horoskoopin ensimmäinen eläin ja se yhdistetään päättäväisyyteen ja luovuuteen. Kiinalaisessa filosofiassa rotta yhdistetään terveyteen, vaurauteen ja yleiseen hyvinvointiin. Rotan vuonna päättäväisyys, työmoraali, vahvuus ja innokkuus ovat nosteessa.  Metallielementti puolestaa kuvastaa itsenäisyyttä, itsepäisyyttä, itsekkyyttä ja lujaluonteisuutta. Uskoi kiinalaisiin horoskooppeihin tai ei – on alkuvuosi hyvää aikaa uusien kuvioiden miettiseen.

Hämeen linnassa juhlittiin viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa kiinalaista uutta vuotta. Ting Liu-Lehojärvi oli ystävineen yhteistyössä Hämeen linnan väen kanssa järjestänyt ohjelmaa sekä perjantai-illalle ja lauantaiksi.

Nykyään kiinalainen uusivuosi on maailmanlaajuinen tapahtuma. Se tuo väriä, musiikkia ja kulttuuria monesti tummanpuhuvaan tammi-helmikuun vaihteeseen ja tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa yhteen maailman vanhimmista kulttuureista sekä sen kiehtoviin perinteisiin ja historiaan.  Punainen on hyvän onnen ja ilon väri. Ja oli hienoa nähdä Hämeen linna juhlavalaistuksessa ja Kruunun leipomon tilat koristeltuna juhlaan.

Juttu Hämeen Sanomissa oli saanut hienosti väkeä liikkeelle. Ja jo ensimmäisen puolen tunnin aikana oli kävijätavoite saavutettu.  Askartelua, tanssiesityksiä, calligrafiaa, onnen amuletteja, teen maistelua ja monenlaisia kiinalaisia uuden vuoden perinteitä esiteltiin Kruunun leipomon molemmissa kerroksissa.

Koska rotta on kiinalaisessa horoskooppijärjestelmässä ensimmäinen kahdestatoista eläimestä, vuotta 2020 pidetään uusien alkujen ja uudistusten vuotena. Vuodesta odotetaan vahvaa, menestyksekästä ja onnekasta lähes kaikille. Oli hienoa päästä tutustumaan kiinalaisen kulttuurin uuden vuoden perinteisiin ja vanha linna loi tilaisuudelle hienot puitteet.

Uuden vuoden ruokia – kevätkääryleet, nuudelit, erilaiset nyytit (duplings & wontons) ja riisikakut – niitä voi käydä nauttimassa Hämeenlinnan kiinalaisissa ravintoloissa. Tällä kertaa valitsimme juhlan kunniaksi Dragon Ravintolan, lohikäärme kun on yksi kiinalaisen horoskoopin merkeistä. Dragon Chinese Restaurant – on Raatihuoneenkatu 8  kellarissa, jonne on käynti samasta ovesta kuin Museo Skogsteriin.

Muitakin vaihtoehtoja löytyy: Ravintola Jiao Long – Raatihuoneenkatu 13 – toisessa kerroksessa, näkymä torille. Ravintola Sushi Hot – Goodman kauppakeskuksessa ja Tiiriön K CityMarketissa.  Ehkäpä ensi vuonna ravintolat saadaan mukaan juhlintaan ja tarjoilemaan erityisiä uuden vuoden ateriakokonaisuuksia.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here